0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Bajern je neuništiv, ni rekordno brz gol, ni crveni karton i penal nisu dovoljni (VIDEO)

Objavljeno: 22.08.15 u 17:38

Utakmica dana u Bundesligi svakako je odigrana u Hofanhajmu gde je Bajern savladao domaći tim sa 2:1 u utakmici prepunoj uzbuđenja.

Hofenfajm nije mogao da zamisli bolji početak utakmice, posle početničke greške odbrane Bavaraca, najbrži gol u istoriji Bundeslige postigao je Kevin Voland već u sedmoj sekundi meča. Šokantan početak meča uzdrmao bi bilo koju ekipu, ali ne i Bajern. Vrlo brzo je tim iz Minhena uzvratio, a realizator i to butinom bio je Tomas Miler u 41. minutu.

U drugom poluvremenu učestali napadi Bajerna, ali puta do gola nije bilo. I onda šok za Bavarce – Boateng dobija žuti karton zbog starta, a odmah iz slobodnog udarca i drugi žuti, pošto je rukom igrao u svom šesnaestercu. Penal za Hofenhajm. Izveo ga je Polanski, može se reći dobro, ali je lopta od stative i Nojerovih leđa otišla u polje, odakle ju je rasčistio Rafinja.

Neverica na licima Hofenhajma, jer su i oni bili svesni da za takav promašaj protiv Bajerna stiže kazna, pa čak i sa igračem više. I to se i desilo u 90. minutu, posle brojnih promašaja minhenskog tima, i dve prečke, Robert Levandovski je sproveo loptu u mrežu posle dodavanja Daglasa Košte za krajnji trijumf Bajerna.

Ova pobeda još više dobija na značaju kada se zna da su rivali Šalke i Volfsburg odigrali samo po 1:1 protiv svojih rivala, Šalke u Gelzenkirhenu protiv novajlije u ligi Darmštata, a ‘Vukovi’ na gostovanju u Kelnu.

Isti rezultat bio je i u duelu Frankfurta našeg Aleksandra Ignjovskog i Augsburga. Jedino je Leverkuzen još od favorita opravdao ulogu boljeg tima pobedom nad Hanoverom golom Kalhanoglua u 18. minutu.

 Bundesliga, drugo kolo

petak:

Herta – Verder 1:1

subota:

Šalke – Darmštat 1:1
Ajntraht – Augsburg 1:1
Keln – Volfsburg 1:1
Hanover – Bajer 0:1
Hofenhajm – Bajern 1:2

Hamburg – Štutgart 18.30

nedelja:

Ingolštat – Borusija Dortmund 15.30
Borusija Menhengladbah – Majns 17.30 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter