0
Tenis

VTA SINSINATI: Ana se borila kao lavica, ali je ipak ‘ispustila’ Serenu

Objavljeno: 21.08.15 u 21:10

Serena Vilijams plasirala se u polufinale turnira u Sinsinatiju pobedom nad srpskinjom Anom Ivanović rezultatom 2:1 (3:6, 6:4, 6:2).

Po vrelini betona u Sinsinatiju i dnevnom veoma jakom suncu, Ana je igrala fantastično gotovo dva seta, ali nije mogla više od toga, protiv iskusnije i, pre svega, fizički dominantnije teniserke sa druge strane mreže.

Serena Vilijams je uprkos lošoj igri i brojnim duplim servis greškama, čak na Aninim brejk-loptama, pokazala zbog čega je jedna od najboljih teniserki svih vremena.

Ana je odlično igrala u prvom setu, povela sa 4:1, zatim dozvolila Sereni da vrati brejk, ali je Srpkinja odgovorila ribrejkom i prvi set tako rešila u svoju korist. Ana je osetila da može protiv Serene, koja nije bila na svom nivou u prvom delu igre.

Velika borba u drugom setu, uz mnogo pokazane nervoze sa obe strane mreže, pripala je Amerikanki, i to ponajviše zbog greški Ane Ivanović. Da je naša teniserka odigrala sa više koncentracije u odsudnim momentima, možda bi već tada meč bio rešen. Ovako, ušlo se u treći, odlučujući set.

A u njemu je i fortuna bila saveznik Vilijamsove. Čak tri puta je posle njenih udaraca loptica kačila mrežu, a onda ja srećan način završavala u polju Ivanovićeve. To je demoralisalo Anu koja više nije uspevala da se vrati, pa je Serena rutinski meč privela kraju sa 6:2.

Amerikanka će u polufinalu igrati protiv pobednice meča između Elene Svitoline i Lusi Safarove.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter