0
Fudbal

VREMEPLOV: U čitavoj karijeri ON nije dobio NIJEDAN jedini karton i jedini je Englez sa Zlatnom kopačkom na SP! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.08.15 u 12:48

Da fudbal može da se igra kao da ne postoje žuti i crveni karton, pokazao nam je, čuveni engleski napadač, koji u svojoj 16-godišnjoj karijeri nije dobio ni jedan jedini karton – Geri Linker. 

U fudbalskoj karijeri nosio dres: Lestera, Evertona, Totenhema, Barselone i Nagoje. Najviše uspeha imao u dresu „katalonaca“, sa kojim je 1989. osvojio Kup Pobednika Kupova. U svojoj prvoj sezoni na „Kamp nou“, na 41 utakmici postigao 21 gol. pamti se i njegov het trik protiv najvećeg rivala Real Madrida. 

Linker je jedini igrač koji je bio najbolji strelac sa tri različita kluba u Engleskoj, noseći dresa Lestera, Evertona i Totenhema.

Na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine poneo je titulu najboljeg strelca sa 6 postignutih golova. Takođe je jedini englez koji je osvojio zlatnu kopačku. Sa tog prvenstva sveta, pamti se i njegov het trik protiv Poljske.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 80 utakmica i postigao 48 golova, što ga čini drugim najboljim strelcom svih vremena, iza čuvenog Bobija Čarltona.

Njegova čuvena izjava: „Fudbal je divna igra u kojoj učestvuju 22 igrača i u kojoj na kraju uvek pobeđuju Nemci.“ Nakon što je u međuvremenu Čelsi osvojio Ligu šampiona i to upravo protiv nemačkog kluba, Bajerna, na njihovomstadionu, Linker je izjavio: „Fudbal je divna igra u kojoj učestvuju 22 igrača i u kojoj na kraju uvek pobeđuju Nemci. Ali ne više!“

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter