0
Evrokupovi

VREMEPLOV: Valeron, Luke, Pandijani i najveći preokret nokaut faze u istoriji Lige šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.15 u 16:14

Sezona 2003/04 se pamti po pomalo iznenađujućem finalu Lige šampiona između Porta i Monaka, ali i po jednom od najvećih preokreta u nokaut fazi.

Na „San Siru“, 23. Marta 2004. godine, branilac „ušastog pehara“ Milan je dočekao Deportivo u okviru četvrtine finala Lige šampiona. Pandijani je za tren utišao stadion i doneo ekipi iz La Korunje vođstvo od 1:0. Međutim, „rosoneri“ su se brzo probudili i na kraju golovima dvostrukog strelca Kake, Ševčenka i Pirla slavili rezultatom 4:1.

Činilo se da je plasman Milana u polufinale na dohvat ruke, a revanš utakmica čista formalnost.

Došla je ta revanš utakmica na „Riazoru“, taj 7. april 2004. godine, datum koji će ispisati istoriju.

Počelo je identično kao na „San Siru“, Pandijani je poslao loptu iza Didinih leđa. Da ne bude kao u prvoj utakmici, pobrinuo se Huan Karlos Valeron, da bi potom Albert Luke napravio potpunu senzaciju, te sa svojom ekipom na poluvreme otišao sa neverovatnih 3:0. U nastavku golom rezerviste Frana stavljena je tačka na ovaj legendarni preokret – 4:0 za „SuperDepor“.  

Koliko je ova pobeda bila vredna, govori podatak da je Deportivo bio prva ekipa u 12-godišnjoj istoriji Lige šampiona koja je uspela da prođe u sledeću fazu posle tri gola zaostatka iz prvog meča, ali i činjenica da Milan te sezone nije primio ni jedan jedini pogodak na strani.

Heroji istorijskog preokreta u Ligi šampiona bili su: Molina, Pablo, Romero, Najbet, Silva, Pandijani, Gonzales, Andrade, Viktor, Luke i Huan Karlos Valeron.

Podsetimo, Deportivo je kasnije u polufinalu eliminisan od kasnije osvajača Lige šampiona ekipe Porta koju je sa klupe predvodio Žoze Murinjo. 

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter