0
Ostali sportovi

PORODICA UBIJENE JASNA: Odložena odluka o puštanju Pistorijusa

Objavljeno: 20.08.15 u 18:20

Porodica Rive Stenkemp, koju je južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus ubio u svojoj kući 2013, pozdravila je odluku vlasti da blokira njegovo uslovno puštanje na slobodu, koje je bilo najavljeno za petak. 

– Ovo je najbolji dan koji je mogao da dođe za Rivu – rekla je majka nesrećne devojke, Džun Stenkemp, a prenosi agencija AFP.

Pistorijus je od oktobra služio petogodišnu zatvorsku kaznu zbog ubistva iz nehata Rive Stenkemp u svojoj kući u Pretorji februara 2013.

On je nakon deset meseci iza rešetaka trebalo u petak da bude pušten na uslovnu slobodu, što je predviđeno krivičnim zakonikom Južne Afrike, ali je ministar pravde Mihael Madsuta blokirao tu odluku.

On je u sredu rekao da je odluka odbora za uslovno puštanje na slobodu iz juna bila „preuranjena“ i da je sada suspendovana do daljnjeg.

Inače, javno tužilaštvo Južne Afrike uložilo je žalbu na presudu za ubistvo iz nehata, tražeći da se ona preinači u ubistvo s predumišljajem.

Sud će o toj žalbi odlučivati u novembru i u slučaju da je usvoji, Pistorijus bi dobio minimum 15 godina zatvora.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter