0
Tenis

VTA SINSINATI: Jelena nam iskidala živce, ali je ipak u osmini finala

Objavljeno: 19.08.15 u 21:03

Srpska teniserka Jelena Janković savladala je večeras Amerikanku Medison Kiz sa 2:0 u setovima – 7:6 (7:4), 6:4 i plasirala se u osminu finala WTA turnira premijer serije u Sinsinatiju.

U njihovom četvrtom međusobnom okršaju vođena je velika i neizvesna borba, ali je Jankovićeva u odlučujućim trenucima zadržala koncentraciju za treću pobedu nad deset godina mlađom i za šest mesta bolje rangiranom protivnicom (19).

Srpska teniserka loše je otvorila meč, međutim, vratila se u igru brejkom u devetom gemu, da bi potom bila sigurnija u taj-brejku za vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu takođe je bilo mnogo neizvesnosti, Jankovićeva je na svoj servis povela sa 5:4, ali je odmah napravila brejk za trijumf posle nešto više od dva sata igre.

U osmini finala srpska teniserka čeka bolju iz meča u kojem igraju Čehinja Karolina Pliškova i Mađarica Timea Baboš.

Jankovićevu kasnije večeras sa Ruskinjom Jelenom Vesninom čeka i meč u osmini finala dublova, a njihove protivnice su Anabel Medina Gariges i Aranča Para iz Španije.

Ženski turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,7 miliona dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter