0
Evropske lige

FOTO: realmadrid.com

RAFAEL BENITEZ: Mateo Kovačić će biti sjajan za Real Madrid

Objavljeno: 19.08.15 u 09:55

Trener Real Madrida, Rafael Benitez, uveren je da će novo pojačanje tog kluba, Hrvat Mateo Kovačić, zablistati u dresu tima sa „Santjago Bernabeua“.

Šef struke „Lob Blankosa“ smatra da Kovačić poseduje neverovatan nivo fudbalskog znanja, da je kvalitetan u izvođenju prekida, ali i da može da bude „srce jednog tima“.

Kovačić je sa ekipom Real Madrida potpisao ugovor na šest godina u utorak i tako je kompletirao transfer iz Intera vredan 35 miliona evra.

– Mateo Kovačić je igrač vrhunskog kvaliteta – istakao je Benitez, prenosi AS.

– Kao što svi znate, ekipa Reala je prošle sezone imala velikih problema kada se povredio Luka Modrić, tako da će Kovačić timu sada doneti jednu novu dimenziju i drugu opciju – smatra Benitez.

– On nije tipičan defanzivni vezista, on na terenu nudi kvalitet. Stalno se pridružuje napadima, dinamičan je, fantastično dodaje loptu i ima sasvim pristojan šut – ističe španski stručnjak.

– Ne stidi se i ne beži od odgovornosti. Upravo sve ove karakteristike učiniće da postane sjajan fudbaler u Real Madridu – veruje Benitez.

Kovačić će za mesto u prvom timu morati da pobedi jaku konkurenciju u vidu Tonija Krosa, zemljaka Luke Modrića, Lukasa Silve, Kasemira, Džejmsa Rodrigeza, Asijera Iljaramendija, Iska i Martina Odegarda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter