0
Evropske lige

PIKE ODLIČNO PROŠAO: Samo četiri meča suspenzije za psovača

Objavljeno: 19.08.15 u 15:02

Defanzivac Barselone Đerard Pike kažnjen je sa četiri meča suspenzije zbog vređanja pomoćnog sudije u drugom meču Superkupa Španije protiv Atletik Bilbaa u ponedeljak.

Pikeu je kaznu izrekla Disciplinska komisije Fudbalske federacije Španije. On je dobio direktan crveni karton u 55. minutu jer je verbalno izvređao sudiju, psujući mu majku.

Barselona je u tom meču igrala nerešeno sa Bilbaom – 1:1, ali je poražena ukupnim rezultatom 5:1, posle 4:0 na San Mamesu.

Pike će morati da propusti gostovanje u Bilbau u nedelju, utakmicu protiv madridskog Atletika 12. septembra , kao i mečeve kod kuće protiv Malage i Levantea.

Pike, koji je sudeći po zapisniku glavnog sudije Velaska Karvalja, teško izbvređao pomoćnog arbitra, negirao je da je na bilo koji način uvredio sudiju – iako su milioni gledalaca putem malih ekrana mogli da se uvere u suprotno.

– Želim da se izvinim zbog stava kojeg sam zauzeo protestujući kod linijsklog sudije. Radilo se o utakmici povišenih tenzija. Ipak, nisam uputio uvrede koje mi se pripisuju, napisao je Pike na Tviteru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter