0
Evropske lige

LŠ, PLEJ-OF: Jokan na korak od Lige šampiona, golovi u nadoknadi vremena promenili sve (VIDEO)

Objavljeno: 19.08.15 u 22:55

U sredu uveče odigrana su još pet duela plej-ofa za Ligu šampiona, posle kojih nijedan tim ne može sa sigurnošću da dočeka revanš za sedam dana.

Meč koji je najviše zanimao ovdašnju javnost zbog srpskog stručnjaka Slaviše Jokanovića igrao se u Švajcarskoj, gde je Bazel dočekao Makabi Tel Aviv. Jokanovićev tim je prvo poveo u 31 minutu golom Zehavija, da bi Bazel u 39. i 88. minutu preokrenuo preko Delgada i Embola. Bio je to šok za izabranike Slaviše Jokanovića, koji su ipak u 96. minutu novim golom Zehavija izjednačili na 2:2 za odličnu zalihu pred revanš u Izraelu.

Ekipa zagrebačkog Dinama nastavila je pohod ka Ligi šampiona i pored veoma lošeg prvog poluvremena u duelu sa albanskom senzacijom Škenderbegom. Albanci su vodili od 37. minuta, ali neiskustvo i kvalitet Dinama je doprineo da se do kraja sve preokrene, i to u sudijskoj nadoknadi golom Pivarića.

Na ‘Mestalji’ je bilo veoma zanimljivo, vrlo ofanzivni Monako poklekao je pred Valensijom, koja je ipak bila ubedljivija i efikasnija u realizacijama svojih šanci. Gol Rodriga već u četvrtom minutu najavio je pobedu ‘slepih miševa’, ali je Pašalić izjednačio u 49. minutu. Ipak, Valensija preko Pareha i Fejgulija lopi ‘kneževe’ i trasira sebi itekako prohodan put ka Ligi šampiona. Ali, ostao je da se igra još revanš.

Goleada je viđena u Glazgovu gde je Seltik bio nadomak ubedljive pobede sve do pred sam kraj meča. Golovima Grifitsa i Britona Seltik je vodio sa 2:0 već posle 10 minuta, ali je Berget početkom drugog dela vratio ravnotežu u meč. Grifits je u 62. minutu doneo novu dvostruku prednost Škotima, ali je Berget još jednim golom u nadoknadi vremena ove večeri vratio veliku nadu Malmeu da može do velikog podviga u revanšu.

U poslednjem meču večeri Šahtjor je u Beču slavio minimalnim rezultatom i to golom Marlosa u 44. minutu. Ukrajinski tim je veliki favorit za plasman u Ligu šampiona, ali Rapid je u Amsterdamu protiv Ajaksa slavio sa 3:2 i posle toga se nikako ne sme otpisati.

Liga šampiona, plej-of:

Bazel – Makabi 2:2 (1:1)
Delgado 39p, Embolo 88 – Zehavi 31, 90+6

Seltik – Malme 3:2 (2:0)
Grifits 3, 62, Briton 10 – Berget 52, 90+5

Rapid – Šahtjor 0:1 (0:1)
Marlos 44

Skenderbeg – Dinamo 1:2 (1:0)
Škembi 37 – Sudani 67, Pivarić 90+3

Valensija – Monako 3:1 (1:0)
Rodrigo 4, Pareho 59, Feguli 86 – Pašalić 49

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter