0
Evropske lige

VREMEPLOV: On još uvek proživljava traumu zbog izbacivanja svog Junajteda u drugu ligu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.08.15 u 15:30

Davne 1974. godine na „Old trafordu“, Mančester junajted se u gradskom derbiju oprostio od prve lige. Glavni akter te utakmice bio je legendarni igrač Mančester junajteda samo ovog puta u dresu gradskog rivala Sitija – Denis Lou. 

Iako arhiva govori da bi Junajted na kraju sezone ispao čak i u slučaju pobede u poslednjem kolu protiv gradskog rivala, budući da mu ostali rezultati nisu išli na ruku, u istoriji će ostati upisano kako je u poslednjem kolu, te 1974. godine „smrtnu presudu“ Mančester Junajtedu potpisao upravo njihov igrač – Denis Lou, koji je dao jedini gol na toj utakmici, i to na veoma atraktivan način – petom.

– Nikada u životu nisam bio tako depresivan. Posle 19 godina davanja golova postigao sam jedan koji sam istog momenta poželeo da nisam – rekao je Lou prisećajući se kako je izbacio svoj Junajted u drugu ligu.

On i dan danas oseća grižu savest zbog tog gola:

– Koliko je trajala moja trauma nakon tog gola? Nikada nije ni prestala, proživljavam je već 41 godinu – rekao je Lav kojeg su nakon meča ostali igrači Sitija morali da teše.

Denis Lou je na „Old Trafordu“ proveo 11 godina, odigrao je preko 400 utakmica, a sa ovom ekipom je šest godina pre ove „traume“, osvojio Kup evropskih šampiona.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter