10
Domaći fudbal

FOTO: StarSport

VALERI BOŽINOV: Kakav Hleb, mi imamo Sašu Ilića, dobijamo sa 2-1!

Objavljeno: 18.08.15 u 10:10

Fudbaleri Partizana večeras od 20:45 igraju utakmicu plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona sa beloruskim šampionom, BATE-om.

Crno-beli igraju utakmicu koja je tolikih dimenzija da praktično u nju može da stane težina kompletne sezone koja tek treba da se odigra.

Uprkos velikom značaju meča sa BATE-om, iskusni 29-godišnji Valeri Božinov nije podlegao pritisak već najavljuje gol na evro-sceni.

– Vreme je za gol i u Evropi. Hoću da ga postignem, daj Bože! Bio bi izuzetno važan na putu ka Ligi šampiona. Skoncentrisan sam, spreman. Verujem u ekipu i u sebe. Nadam se da će biti dobro i u Borisovu i u Beogradu – kazao je Božinov, prenosi Sportski žurnal.

Po dolasku Božinova u Beograd, njegov sunarodnik i kolega iz dresa reprezentacije Bugarske, Ivan Bandalovski prognozirao je da će bivši igrač Juventusa, Fiorentine i Mančester sitija postići 25 golova u sezoni. Božinov je tada u šali odgovorio da je to moguće, ali da će Bandalovski biti asistent kod tih golova.

Ne bi se Božinov bunio da mu Bandalovski „namesti“ gol u Belorusiji.

– Daj Bože! Važno je da mi damo gol i ostvarimo dobar rezultat, a ko će biti strelac, a ko asistent, to stvarno nije primarno… – iskren je Bugarin.

Iskusni Božinov jako dobro zna da BATE poslednjih godina redovno igra Ligu šampiona.

– Znam da će biti teško, BATE je ruska škola. Ako odigramo kao protiv Steaue, verujem da ćemo se plasirati u Ligu šampiona. Imamo mnogo igrača koji mogu da reše meč, poput Stefana Babovića, Abubakara, Živkovića, mene. Dobra stvar je što ćemo revanš imati u Humskoj. Sećate se, odigrali smo dobro i u Rumuniji – kaže Božinov.

Božinov je baš u meču sa Steauom, doduše u revanšu u Beogradu, promašio penal. Ipak, on kaže da bi se ponovo uhvatio za loptu.

– Ma, da, opet bih šutirao. Nisam kao neki, promaše i više se ne hvataju za loptu. Ekipa veruje u mene, Stefan i Saša mi pružaju podršku i daju loptu – jasan je Božinov.

On se osvrnuo na činjenicu da je BATE nedavno angažovao bivšeg igrača Arsenala, Hleba.

– Ako BATE ima Hleba, Partizan ima Sašu Ilića. Igrao je nekoliko puta Ligu šampiona, sa crno-belima je osvojio deset titula. Ej! Šanse su 50:50. Ma, biće 2:1 za Partizan! – optimista je Božinov.

0
0

10 Komentara

  1. Kakav bre Sasa Ilic…uporedjivati Hleba i njega je kao nebo i zemlja.Hleb je igrao u najjacoj ligi na svetu u to vreme i bio jedan od boljih igraca u timu,dok sa Ilica niko nije ni cuo u Evropi.Gde god je bio,grejao je klupu.Samo u partizanu i moze da igra,kao i u nasoj ligi i to zadnjih par godina po 20-tak minuta,da bi od njega napravili neki kult ili srusio neke rekorde,jer klub nema nijednu zvanicnu zvezdu a prave legende se mogu nabrojati na prste jedne ruke.

    0
    0
    Odgovori
    • Šta tebe boli qrac, razguli glibonja u ciganske vesti…eno grof od mojkovac šutira petoricu. Ostavi se ti šampiona i učesnika evropskih takmičenja na najvišem nivou. Drži se ti Surdulice i braće Tončev, eno dele poklone pa stani u red.

      0
      0
      Odgovori
    • Svi vasi fudbaleri da saberu koliko utakmica imaju u vasoj raspaloj lopovskoj zvezdi ne mozete da sakupite koliko on ima sam utakmica i golova u PARTIZANU. Ne samo sto nemate TAKVOG FUDBALERA u vasim raspalim redovima NEGO NIKADA NISTE IMALI I NIKADA NECETE IMATI!!! Kunete se u stankovica hahahahahaha, cigan koji NIKADA NISTA NIJE URADIO NI ZA ZVEZDU NI ZA REPREZENTACIJU, , dzajic takodje NIKAD NISTA, najveci uspeh igrao za Bastiju i ispali u drugu ligu hahahaha, i to je vas idol hahahaha, da ga Nikolic nije abolirao grejao bi klupe po zatvorima ove nase lepe Srbije i dan danas. Toliko o vasim „legendama“.GLEDAJ KAKO SALE IGRA I CRKAVAJ POLAKO, JOS CE ON DA SPARTA OVIM STADIONIMA!!!

      0
      0
      Odgovori
    • Kako si ti pametan,očigledno dsi ili naduvan iili si pomešao praškove pq tako bulazniš. Znam da je tuga pregolema što vas nema u Evropi ali se bar malo sredi pa komentariši debilu jedan

      a

      0
      0
      Odgovori
  2. Postoji opasnost da navijači Partizana i prijatelji kluba iz okruženja izazovu incidente. Može nam se ponoviti Zrinjski. Ima dosta onih kojima smeta uspeh Partizana.

    0
    0
    Odgovori
  3. UZ BOZIJU POMOC NAPRED U POBEDE, SAMO HRABRO SAMPIONE, JAKO, JACE I NAJJACE DO LIGE SAMPIONA, ZA SLAVU NAJUSPESNIJEG KLUBA NEZAVISNE REPUBLIKE SRBIJE, ZA GROBARE I SRBIJU !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter