0
Košarka

FOTO: STARSPORT

I ĐORĐEVIĆ SE DIVI KAPITENU: Sa Teom naša igra dobija boju!

Objavljeno: 17.08.15 u 09:26

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević, koji je sinoć precrtao jednog igrača sa spiska, bio je zadovoljan pristupom igre u meču sa Rusijom, ali isstiče i da ima još mesta za napredak.

Srbija je osvojila Ačibadem trofej Beograda, posle još jedne ubedljive pobede, ovoga puta nad Rusijom 95:61.

– Treba iskristalisati formu, povratkom iskusnijih igraca kao što je Teo igra dobija boju, ono što on pokaze je za divljenje, to i njegovi saigrači osećaju. moram da pohvalim odnos prema igri. Iz toga dolazi ovaj rezultat. Nisam zadovoljan, moramo da budemo bolji i spremniji. Cilj je da odemo na EP sa verom u sebe. Bavimo se sobom, svojim greškama, odbranom, igrom, ne protivnikom, to je psihološka priprema za sve nas – rekao je Đorđević.

Ozbiljno se spremamo za ono što nas čeka.

– Ekipe iz nase grupe igraju sa igračima koji godinama igraju u NBA ligi, to je najteža grupa u istroriji, mada je ovo novi format. Biće zanimljivo i tesko, nemamo pravo da budemo arogantni, da mislimo smo najbolji, već svesni snage drugih, a i sebe. Ni za koga ne govorimo da je bolji dok to ne pokaze na terenu, to govorim od prvog dana.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Na ovom trofeju je Srbija bila ubedljiva.

– Odigrali smo sjajnu utakmicu, Rusija nije nekvalitetna koliko smo mi kvalitetno odigrali. Odigrali smo odlično i u odbrani i u napadu. Ovo je ritam koji treba da nas predstavlja i u narednim utakmicama, treba mnogo da radimo i napredujemo da bismo pravi na EP. Bio sam željan igre, drago mi je da se to videlo. Nismo 100 odsto spremni, ostalo je malo vremena, vratio sam se ja, vratio se Erceg, Gagi ce za dan-dva, ima vremena da se jos uigramo – rekao je Miloš Teodosić, koji je i sinoć demonstrirao svoju magiju, a na kraju bio i MVP.

Sledi turnir u Izraelu i dve utakmice sa Slovenijom, u Ljubljani i Banjaluci.

Eurobasket se održava od 5. do 20. septembra. Srbija je u grupi sa Nemačkom, Turskom, Španijom, Italijom i Islandom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter