0
Evrokupovi

STARI ZNANAC: U Borisovu sudi arbitar koji je najpre oštetio, a potom bio taličan Partizanu

Objavljeno: 16.08.15 u 14:39

Srpski prvak Partizan odlučujući dvoboj za plasman u Ligu šampiona imaće protiv beloruskog BATE Borisova, a zanimljivo je da će meč koji je na programu za dva dana dodeljen na arbitražu našoj javnosti dobro poznatom sudiji.

U pitanju je 43-godišnji Škot Kreg Tomson koji je u dva navrata delio pravdu kada je Partizan bio na korak od Lige šampiona, baš kao što je to slučaj sada. Učinak mu je polovičan pošto su crno-beli jednom tu i zaustavljeni, a drugi put su uspeli da preskoče poslednju prepreku.

Prvi put Tompson i Partizan su se sreli 2003. godine kada je u Beogradu delio pravdu u prvom meču plej-ofa u duelu sa Fenerbahčeom. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a ostaće upamćeno da je Škot praktično poklonio penal Turcima jer je prekršaj Sikimića nad Aleksom započet van kaznenog prostora. U revanšu je Fener pobedio sa 2:1 i plasirao se u Ligu šampiona.

Samo dve godine kasnije ponovo je Tomson bio jedan od aktera odlučujućeg duela za Partizan. Sudio je revanš meč protiv Anderlehta koji je takođe završen rezultatom 2:2, a moglo je da bude i drugačije da je Škot priznao gol Romelu Lukakuu iz pozicije koja je procenjena kao ofsajd. Partizan je potom boljim izvođenjenm penala došao do plasmana u Ligu šampiona.

Zanimljivo je da je Kreg Tomson bio i arbitar čuvenog meča u Đenovi između Italije i Srbije koji je prekinut zbog divljanja naših navijača, a potom je „azurima“ dodeljena pobeda službenim rezultatom 3:0.

Pročitajte i kakvu je poruku Stevan Jovetić posalo povređenom Matiji Nastasići i šta koči Marka Lomića da ponovo obuče dres Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter