0
Ostali sportovi

OPET BURA U SRPSKOM PLIVANJU: Higl podneo ostavku, jer Savez nije stao uz Lenđera i Čabu

Objavljeno: 16.08.15 u 10:13

Sebastijan Higl je podneo ostavku na mesto u Stručnom savetu Plivačkog saveza Srbije.

 

Razlog za takav čin je saopštenje PSS, kojim su se ogradili od izjava Ivana Lenđera i Čabe Silađija. Naime, reprezentativci Srbije su se obratili javnosti putem Tvitera i napisali da nisu primili ni januarsku stipendiju…

Higl je Čabin trener i u proteklih godinu dana doveo ga je do „A“ olimpijske norme, kao i do finala na 50 prsno i polufinala na 100 prsno na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kazanju.

– Podnosim ostavku iz moralnih razloga. Neshvatljivo mi je da Savez u ovim okolnostima ne stane iza svojih plivača. Ja ne mogu da budem deo te priče. O svojoj odluci sam obavestio i Matiju Koprivicu, predsednika Stručnog saveta – istakao je mladi stručnjak, prenosi Žurnal i dodao:

– Slažem se da plivači ne treba da se bave ovakvim stvarima i da je to briga Saveza, međutim već dugo ništa nije urađeno po tom pitanju. Plivači su samo dobijali obećanja da će stipendije biti isplaćene. Čekali su, ali se ništa nije događalo. Razumem ih. Neka se bilo ko stavi u njihovu poziciju i neka se zapita kako bi reagovao.

Plivači su stavili i nedavnu izjavu Vanje Udovičića, ministra omladine i sporta:

– S ponosom mogu da kažem da se na današnji dan nijednom sportisti ne duguje ni jedan jedini dinar. Svi sportisti dobili su nagrade u skladu sa zakonom , za sve što su učinili za sport u Srbiji – rekao je Udovičić.

Izgleda da to baš i nije tako…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter