3
Košarka

FOTO: STARSPORT

AČIBADEM TROFEJ BEOGRADA: Demonstracija sile, Srbija deklasirala Rusiju!

Objavljeno: 16.08.15 u 22:32

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je Ačibadem trofej Beograda pošto je u finalu savladala ekipu Rusije rezultatom 95:61. 

Najefikasniji u timu Srbije bio je Raduljica sa 15 poena, a pratili su ga Nedović sa 13, Teodosić i Kalinić sa 12, dok je u rimu Rusije jedini na svom nivou bio Fridzon sa 16 poena.

Naša selekcija je silovito otvorila meč i već u prvu četvrtinu završila je sa +15 – 27:12. Selektor Aleksandar Đorđević je izveo početnu petorku – Erceg, Raduljica, Kalinić, Marković, Bogdanović, dok u sastavu nisu bili – Milutinov, Milosavljević i Pot. 

Posle kratkotrajnog početnog vođstva Rusa na samom početku, Simonović je ubacio trojku, a potom Teodosić vezao osam poena, da bi u finišu prve deonice Bogdanović i Štimac poentirali za 27:12.

Stao je napad Srbije na početku druge četvrtine, dugo je naš tim stajao na dva postignuta poena, Rusija se vraća na 29:21, ali je ponovo Teodosić preuzeo stvar u svoje ruke i prekinuo dugu seriju bez koša.

Usledio je period igre u kom su obe ekipe igrale nepovezano i neorganizovano. Poene za Srbiju postizali su Teodosić i Nedović sa slobodnih bacanja, a na drugoj strani precizan je bio Fridzon (39:28) koji je bio i najzaslužniji za to što je Rusija smanjila zaostatak na poluvremenu – 39:31.

Početkom drugog poluvremena naši košarkaši su dali gas i ubrzo došli do velike prednosti od +17. Kalinić je podigao publiku na noge sjajnom blokadom, a potom i trojkom uz faul,

Uspeo je seriju Srbije da na kratko prekine trojkom Kalagin, ali ubrzo je Simonović postigao nove poene, a zatim i Erceg trojku za 70:44 pred četvrtu deonicu.

Srbija je naterala Rusija na veliki broj izgubljenih lopti, igrala dobro i u odbrani, dok je u napadu bila sve efikasnija, pa na početku poslednje četvrtine ima 30 poena prednosti 80:47. 

Naši su do kraja meča uspeli da sačuvaju veliku prednost i nastave seriju odličnih igara tokom priprema.

Ekipa Aleksandra Đorševića je u dosadašnjem toku priprema za Evropsko prvenstvo ostvarila četiri pobede u pet mečeva nad Kinom Mađarskom, Rusijom i Francuskom, koja je slavila u prvom duelu dva tima.

„Orlove“ do početka kontinentalnog takmičenja očekuju turnir u Izraelu i dve utakmice sa Slovenijom, u Ljubljani i Banjaluci.

 

 

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter