0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: STARSPORT

PRVI PUT OD RASPADA SFRJ: Reprezentativac Hrvatske će igrati u Srbiji?

Objavljeno: 15.08.15 u 11:22

Prvi put od raspada SFR Jugoslavije moglo bi da se dogodi da jedan hrvatski košarkaški reprezentativac zaigra u srpskom klubu.

Reč je o članu mlade reprezentacije Hrvatske i prvotimcu Cibone Tomislavu Gabriću. On je na korak do potpisivanja ugovora sa Metalcem iz Valjeva. To je za Žurnal potvrdio prvi čovek ovog kluba Boško Đukanović.

– Trener Đokić ga je upoznao za vreme EP do 20 godina i veoma je zadovoljan što će ga imati na raspolaganju. Mislim da je potpisivanje ugovora formalnost posle razgovora koje smo obavili sa Gabrićem – rekao je Đukanović.

Tomislav Gabrić prethodne sezone je u ABA ligi igrao skromnih devet minuta po utakmici, uz učinak od 2,3 poena i 0,8 skokova. Pokriva pozicije krila i krilnog centra. Na julskom U-20 Eurobasketu u Italiji, gde je Srbija postala šampion „starog kontinenta“, a Hrvatska ispala već u prvoj fazi, beležio je 16 poena i osam skokova po meču.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter