0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOJEVIĆ: Nije slučajno što Radnički beleži dobre rezultate

Objavljeno: 15.08.15 u 15:06

FK Čukarički u nedelju od 19 časova igra utakmicu 6. kola domaće Superlige protiv niškog Radničkog. Na konferenciji za medije uoči utakmice obratili su se šef stručnog štaba Vladan Milojević i desni bek Filip Stojković.

– Tradicionalno neugodan protivnik za Čukarički i to može da bude motiv više. Iskusna ekipa koja već dugo igra disciplinovano, takmičarski i na rezultat. Zna šta hoće na terenu. Tako je bilo i u poslednjoj utakmici koju smo odigrali na Banovom brdu. Radnički ume da iskoristi svaku svoju šansu. Moramo dobro da se pripremimo. Radnički u sastavu ima brojne igrače sa inostranim iskustvom koji su u Srbiji igrali u velikim klubovima kao što je Crvena zvezda. Koliko smo videli, imaju tim za respekt u svim linijama. Ozbiljan kolektiv i nije slučajno što prave dobre rezultate. Mi nemamo kadrovskih problema. Što se tiče meča 5. kola protiv Crvene zvezde, za nas je to bila utakmica sa dva lica. Prvo poluvreme dosta dobro, ali koliko je bilo dobro prvo, toliko nije bilo dobro drugo. I ta je utakmica iza nas i slede novi izazovi kao što je susret sa Radničkim. Verujem u moje igrače i siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bismo se vratili u zacrtani kolosek. Neće biti ni malo laka utakmice. Ali imamo snage, koncentracije, pameti i mudrosti da odigrano kvalitetan meč i da dođemo do željenog cilja – kazao je Milojević.

– Biće teško. Radnički ima respektabilan sastav. Kao što je i šef rekao, oni su za nas neugodan rival. Uvek igraju odgovorno i čvrsto. Verujem da će tako biti i sutra. Na nama je da budemo spremni, da ostvarimo pobedu i da konačno započnemo niz dobrih rezultata. Imali smo utakmicu pre tri dana protiv Crvene zvezde u kojoj je prvih 45 minuta stvarno bilo fenomenalno, vodili smo sa 1:0, imali smo još jednu, dve dobre šanse koje nismo iskoristili… U drugom poluvremenu, dogodio se gol iz slobodnog udarca posle čega je sve krenulo, za nas, nizbrdo – istakao je Filip Stojković.

Novinare je između ostalog intersovalo i da li se Filip Stojković priprema za promenu sredine…

– To sam prepustio rukovodstvu kluba, pre svega sportskom direktoru Vladimiru Matijaševiću. Oni vode računa o tome. Na meni je da budem skoncentrisan na utakmice, ne na priče o mogućim ili nemogućim transferima. Kad se dogodi, dogodilo se. Ja sam profesinalac i moje je da za sada isključivo pričam na terenu. Ne razmišljam o odlasku. Ukoliko ga ne bude, ostajem u ozbiljnom klubu koji ima jasnu strategiju i ciljeve, dobro radi i sigurno da ću u Čukaričkom samo napredovati kao igrač – jasan je Stojković.

Posle pet kola domaćeg prvenstva, stiče se utisak da svako svakog može da pobedi. I o tome su govorili Stojković i Milojević.

– Zanimljivo je, nema šta. Naročito što se posle prvog dela, bodovi dele na pola. Mnogi će biti tu negde, na bod, dva, tri. Sigurno da će prvenstvo biti interesantno – smatra mladi desni bek.

– Pokazalo se da je za sada vrlo zanimljivo. Ako se vratimo u prošlost, prvenstva su uvek negde počinjala početkom avgusta, pa su otprilike žrtvovana prva tri, četiri kola, baš zbog prelaznog roka. Sada je recimo situacija takva da je do kraja prelaznog roka ostalo još dve nedelje i da će ekipe imati do tada odigranih osam kola, pa samim tim ne mogu sebi da dozvole luksuz gubitka bodova. Sa druge strane, možda postoje i određene kalkulacije zbog deljenja bodova. Na kraju krajeva u svemu ovom su očigledne novine. Za sada se stiče utisak da svako svakog može da pobedi i sigurno da će biti još oscilacija. Mnogo ekipa se traži. Promenjeni su sastavi. Kad se promeni jedan, dva, tri igrača već se pojavljuje problem, da se napravi balans u timu kako bi se došlo do pozitivnog rezultata. Tako je i kod nas u ovom trenutku. Nedavno su nam otišli Stojiljković i Brežaničić, letos je klub napustio Rendulić, igrači koji su bili standardni u svakoj od linija. Potrebno je vreme da se priviknemo na nove igrače i potrebno je vreme za njihovu adaptaciju. Ja verujem u njih, ali je to jednostavno proces koji traje. Mnoštvo igrača prošlo taj proces u Čukaričkom. Imamo mnogo igrača sa više od 100 utakmica za Čukarički i to je zanimljiv podatak koji dosta govori o samom radu u klubu – rekao je Milojević.

Šef stručnog štaba Čukaričkog se osvrnio i na sve češće priče o odlascima…

– Da budem iskren, dosta su nas poremetile konstantne priče o transferima u ovoj fazi. Kad nemate glavu, imate veliki problem. Vrlo je važna ta psihološka priprema. Događa se odsutnost i na treningu i na utakmici. Ništa to nije nenormalno, to je prirodno, ali ja kao trener jedva čekam da se prelazni rok završi kao bi stvari bile jasne. Imamo klupsku politiku, nećemo praviti problem nikome, ali razne se stvari pričaju, slušaju, pišu. Onda to dovodi do dekoncentracije igrača koji već imaju psihološki zamor od čestih razmišljanja. Kad ste skroz skoncentrisani na trening i utakmicu, slika na terenu je sasvim drugačija – zaključio je Milojević.

Čukarički i Radnički su u prethodnom prvenstvu odigrali 1:1 na Banovom brdu. Sutrašnja utakmica počinje u 19 časova. Ulaz na istočnu tribinu je besplatan. Karte za zapad koštaju 300 dinara.

FK Čukarički danas od 18 časova počinje sa upisom novih članova u školu fudbala za najmladje, koja je u klubu na Banovom brdu aktivna već godinu dana. Reč je o upisu dece rođene od 2004. do 2009. godine, a najtalentovaniji jedanaestogodišnjaci će ubrzo pronaći svoje mesto u našoj Omladinskoj školi, koja je potpuno besplatna.

Mesečna članarina u školi za najmladje je 2.000 dinara, a deca će trenirati tri ili četiri puta nedeljno. Prilikom upisa, neophodno je lekarsko uverenje da je dete sposobno da se bavi sportom. Škola fudbala će raditi pod nadzorom trenera Duška Ljubičića koji ima A licencu Fudbalskog saveza Srbije.

U nedelju, 16. avgusta treniraće se u sledećim terminima:
od 9 do 10 časova (2004. godište) trener Ivan Jorgaćević 060/ 347 – 1879
od 10 do 11 časova (2005. i 2006.) trener Zdravko Rauković 066/ 0207 – 09
od 11 do 12 (2007, 2008 i 2009.) trener Marko Vasiljević – 065/ 349 9555.

Prijem novih članova obavljaće se na treninzima. O svim pojedinostima možete se informisati i na klupski broj telefona 011/ 3573 905, kao i kod koordinatora škole fudbala Duška Ljubičića 063/ 750 – 7581.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter