0
Evropske lige

SEP BLATER: Evropljani, ugledajte se na Rusiju!

Objavljeno: 13.08.15 u 21:09

Dugogodišnji predsednik FIFA, Švajcarac Josep Blater poslao je jasnu poruku Savezima evropskih liga da ograniče broj stranaca u timovima, po uzoru na rusko prvenstvo.

Blater je u nedeljnom časopisu Svetske fudbalske federacije promovisao ideju, koju je inače i sam dugo godina želeo da uvede, a to je da na terenu utakmicu mora da počne šest igrača koji imaju pravo nastupa za reprezentaciju zemlje iz koje dolazi određeni tim.

Upravo zbog toga je i izbio jedan od prvih sukoba između Blatera i Platinija, kada je na stranu predsednika UEFA stala Evropska Unija čije pravo jasno ukazuje na slobodu kretanja i rada svih njenih članova.

Blater je u svom tekstu dodao da Rusija ima pravilo koje nalaže da klubovi u prvoj ligi moraju da na terenu imaju petoricu domačih igrača. Upravo u tome se nalazi i njegova poruka čelnicima evropskih liga, kako bi se ispoštovao lokalni potencijal i talenat fudbalera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter