0
Košarka

FOTO: STARSPORT

LAZIĆ: Skoracanitis će odlično zameniti Bobija; JOVIĆ: Apetiti su nam porasli

Objavljeno: 12.08.15 u 14:51

Crveno-beli košarkaši polako hvataju zalet za brojne izazove koji ih očekuju naredne sezone. U utorak je odrađen prvi trening, a trener Dejan Radonjić je na raspolaganju imao 12 uglavnom mlađih igrača, dok su od iskusnijih tu bili samo Branko Lazić i Stefan Jović.

Tandem Zvezdinih bekova u glas ističe odličnu atmosferu i veliko zalaganje na treninzima svih igrača, a priču započinje Lazić:

– Ovog leta imao sam dosta vremena za domor, skoro dva meseca koje sam iskoristio na pravi način. Malo sam bio na moru, a mnogo na Drini. Nažalost, zbog odlaska na more ove godine sam propustio drinsku regatu. Neki od igrača su imali manje slobodnog vremena zbog reprezentativnih obaveza, ali svi smo željno isčekivali početak priprema za novu sezonu.

Branku Laziću ovo će biti peta sezona u crveno-belom dresu po čemu je od svih prvotimaca igrač sa najdužim stažom u Zvezdi:

– Istina je da sam najduže tu, ali nema tu neke preterane filozofije. Moje je da dam primer mlađim igračima i onima koji budu dolazili da pokušam da pomognem da se što pre uvedu naš sistem rada.

O novom pojačanju Sofoklisu Skorcanitisu Lazić kaže:

– Već u medijima je pisalo da nam je otišao najviši, a došao najteži košarkaš – uz osmeh komentariše Lazić i dodaje:

– Mislim da je pravo pojačanje i da će odlično zameniti Bobija. Šta novo reći o Skorcanitisu, igrao je u Olimpijakosu, Panatinaikosu, Makabiju radi se o veoma kvalitetnom igraču.

Već na okupljanju tima, tokom medicinskih pregleda, bilo je evidentno da je Lazić tokom leta dosta vremena provodio u teretani:

– Bio sam u prilici da se dobro odmorim, ali nisam sebi hteo da dopustim da se ulenjim. Počeo sam na vreme da treniram kako bih početak priprema sa ekipom dočekao spreman. Dosta nas je radilo na uvođenju u trening, kako bismo prevazišli upale mišića i kako ne bismo ni na koji način trpeli na treningu sa timom.

Na pitanje koliko se razlikovalo leto posle tri osvojena trofeja, Lazić odgovara:

– Mnogo je lepše, ma neuporedivo. Prođeš gradom svi prilaze i žele da ti čestitaju. Ja ni posle dva meseca nisam svestan šta smo uspeli da uradimo.Sada nam predstoji mnogo teži posao, jer uvek je teže odbraniti, nego osvajati. Ali, daćemo sve od sebe da utakmice igramo na najvišem mogućem nivou, a samim tim će doći i rezultati.

Stefan Jović je zbog povrede propustio finiš sezone, ali je na startu priprema istakao da je spreman za najveće napore:

– Meni je sigurno u finišu sezone bilo najteže. Jer, znamo šta se sve desilo u finalnoj seriji sa Partizanom i šta je sve mene pratilo još od januara i meča sa Albom. Imao sam dosta problema sa leđima, ali spreman sam dočekao pripreme. Mesec dana sam imao da rešim taj problem. Maksimalno sam se posvetio sebi, radio sve što je bilo do mene sa ljudima iz tima i potpuno zdrav sam dočekao početak priprema – ističe Jović i potom dodaje:

– Prošla sezona je bila najuspešnija u istoriji kluba. Apetiti su porasli, ali moramo da budemo čvrsto na zemlji i fokusirani samo na rad, jer samo napornim radom možemo do zapaženih rezultata i sledeće sezone – zaključio je Jović.

Crveno-beli su od danas zvanično brojniji za još jednog člana, a kako slobodno vreme provodi i koji dres nosi Markus Vilijams pročitajte OVDE.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter