1
Evrokupovi

VREMEPLOV: Kako je Dudek postao heroj istanbulske noći, ko ga je savetovao na ono kretanje po liniji!? (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 11.08.15 u 14:50

Pre deset godina, tačnije, 25.05. 2005. godine, odigrano je najuzbudljivije finale u istoriji Lige šampiona. 

Tog 25. maja 2005. godine ako je bilo skeptičnih fudboholičara koji nisu mogli ostatku sveta da objasne svoju pasiju za ovom igrom, tada je ceo svet dobio jasan odgovor – zbog ovoga volimo fudbal. 

Milan je na poluvremenu vodio rezultatom 3:0, a Liverpul je u roku od svega 15 minuta nastavka već došao do izjednačenja – 3:3, a kasnije i do istorijske pobede nakon penala. 

Junak Liverpolove pobede bio je poljski reprezentativac, Jirži Dudek. 

Dudek 2005

Kopirao je stil odbrane jedanaestereca čuvenog golmana Liverpula Brusa Grobelara, upamćen po pomalo smešnom kretanju i grimasama na liniji gola, koji je 1984. na sličan način doneo tadašnji Kup šampiona protiv Rome.  

– Odjednom mi je Karager prišao sa leđa, čvrsto me potapšao i rekao: “Uradi nešto kao Grobelar. Sećaš se kako je on izluđivao i dekoncentrisao protivnike kada je trebalo da izvedu penal”. Kada sam zauzeo svoju poziciju, razmišljao sam šta bih mogao da uradim da ih izbacim iz ritma. Na kraju, kada smo dobili utakmicu, Kara je odšprintao do mene i među prvima mi čestitao na svemu učinjenom te večeri – podsetio je Dudek.  

Poljak je uspeo da zbuni Seržinja, a potom je odbranio udarce Andree Pirla i Andrija Ševčenka za peti Liverpoolov trofej.

https://www.youtube.com/watch?v=aJjiwO714p0

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter