0
ATP

OPET SE BLAMIRAJU: Kanađani ne znaju kako izgleda srpska zastava

Objavljeno: 11.08.15 u 12:07

Organizatori Rodžers kupa u Montrealu nastavlju da se blamiraju nepoznavanjem geografije odnosno obeležja država iz kojih im dolaze učesnici turnira.

Nakon propusta od pre nekoliko godina kada su Novaka Đokovića nazvali Hrvatom prethodne večeri na svom zvaničnom sajtu pored imena naših igrača stavili zastavu Ekvatorijalne Gvineje, dok je pored Andreasa Sepija uredno stajala zastava Italije.

Ako za propust sa Novakovim državaljanstvom možemo da pronađemo opravdanje jer su stranci potpuno zbunjeni ko je tu ko na Balkanu posle ratova devedesetih godina prethodnog veka, ostaje potpuno nejasno kako su Kanađani povezali Srbiju i Ekvatorijalnu Gvineju.

Da sve bude još gore i crnje po organizatore propust su napravili kod trenutno ubedljivo najboljeg tenisera sveta koji već neko vreme dominira u ovom sportu i očigledno nema nameru da se zaustavi.

Još nekoliko godina apsolutne vladavine i valjda će ceo svet znati kako izgleda srpska trobojka, neki će možda naučiti i reči himne Bože pravde, a poneki će znati i gde se tačno na mapi nalazi naša država odnosno neće nas nmešati sa Sibirom ili Sirijom.

Priliku za popravni Kanađani će imati danas kada će na teren izaći sva tri naša tenisera u svojim singl mečevima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter