4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BOŽOVIĆ: Čukarički igra dobro na Marakani; Kataiju smeta vrućina

Objavljeno: 11.08.15 u 13:02

Crvena zvezda će u sredu od 19 sati na svom stadionu u jednom od derbija 5. kola Superlige Srbije dočekati ekipu Čukaričkog, a trener crveno-belih Miodrag Božović upozorava i poziva navijače u pomoć.

– Protivnik nam je jedan od najboljih u ligi. Čukarički na Marakani igra dobro, ovde su uzeli Kup, a mislim da su nezasluženo ispali od Gabale. Nadam se da ćemo na svom terenu i uz podršku naše publike uspeti da slavimo pobedu, rekao je Božović, a prenosi Blic.

Crveno-beli imaju mnogo problema u defanzivi, a razlog tome su povrede iskusnih igrača koji igraju na štoperskim pozicijama.

– Čukaricki mnogo bolje igra iz kontre, kao uostalom sve ekipe. Mi nismo zadovoljni našom odbranom ali to je do cele ekipe, a ne samo defanzivcima, jer se ceo tim i brani i napada. Ako hoćemo da uradimo nešto ove sezone moramo da gledamo sebe, a ne rivala, jasan je crnogorski stručnjak.

Objasnio je Božović i formaciju sa dva špica odnosno kada zajedno jedan do drugog, kao protiv Voždovca na Vračaru, igraju Vieira i Jović.

– Kada treba više napadati Jović i Vieira mogu zajedno, ali u ovom sistemu Jović ne može da odgovori poziciji spoljnog napadača, dok Vieira nije potpuno spreman jer vuče povredu. Zato njih dvojica mogu samo u sistemu 4-4-2. Pritom Matos zbog povrede neće skoro moći da igra, kazao je Božović.

Šef struke srpskog vicešampiona rekao je od Aleksandra Kataija očekivao da bude vođa ekipe, a otkrio je i šta ga sprečava da to ne bude.

– Od Kataija smo očekivali više, ali čini mi se da mu smeta ova vrućina. Kažem to pola u šali, pola u zbilji. Nadam se da će Plavšić tu pojačati konkurenciju. Nadam se da će uskoro potpisati i Donald, zaključio je popularni Grof.

A evo šta o stanju u klubu kaže predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović. Pročitajte koju poruku su poslale Delije i prepoznajte ko je od prvotimaca crveno-belih na ovoj fotografiji.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter