0
Evropske lige

VREMEPLOV: On je čak smeo i Ibru da gađa makazama, tukao je svoje fanove, svađao se sa svim trenerima! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.08.15 u 12:41

Ovaj momak je posedovao ogroman fudbalski talenat, jednim potezom je mogao da reši utakmicu, nije umeo da postigne sasvim običan gol. Bio je proglašen za najboljeg igrača svoje države, ali mu je otac šeik, pa je fudbal igrao iz čiste zabave. Jedan od najvećih buntovnika u svetu fudbala – Ahmed Hosam Husein Abdelhamid poznatiji kao – Mido. 

Kada ga je selektor Šenhata zamenio u polufinalu Afričkog kupa nacija, odmah je ušao u raspravu sa njim, a kada je Amr Zaki koji ga je zamenio postigao gol, Mido je probao da se fizički obračuna sa selektorom i zaradio šest meseci suspenzije. 

Na toliko veliku suspenziju uticalo je i to, što je tvrdio da je povređen, a 24 sata nakon te izjave igrao za klub, tada Romu, tako da je propustio finale Afričkog kupa nacija. 


U karijeri ovaj “loš dečko” svetskog fudbala promenio je 12 klubova za 14 sezona, bio je šest puta na pozajmici. U Ajaksu je bio luđi i od samog Zlatana Ibrahimovića, kog je gađao makazama nakon jedne rasprave u svlačionici i promašio. 

 

Nikako nije mogao sa Ronaldom Kumanom, koji ga je slao među rezerve i vraćao, ali je uvek ratovao sa trenerima. Njegov život je kao rijaliti šou, on je od venčanja napravio upravo televizijsku emisiju koja je bila najgledanija u Egiptu. Pre nego što se oženio sa Josrom Vael, preko novina je ostavio tadašnju devojku koja je bila mis Belgije.

Jednom je igrajući za Midlsboro, ušao u igru protiv Arsenala i posle 10 minuta se pokačio sa Gaelom Klišijem razmenili su nekoliko psovki i onda je ne zadugo posle toga uklizao Francuzu i direktno dobio crveni karton. Odmah nakon meča je probao da se potuče sa navijačima Arsenala.

Mido

Voleo je da menja klubove. Kada je čuo da se Kajzerispor interesuje za njega, seo je u avion i otišao u Tursku da vidi kakav je klub. Rekao im je da nije zadovoljan trening terenom i gradom, pa su ga Turci optužili da je arogantan. Uspeo je da završi u zatvoru u Egiptu, trojica studenata su tražila autogram, odbio je, počela je rasprava, prebio ih je svu trojicu i uništio im auto. Osuđen je na mesec dana zatvora, odležao je jednu nedelju, pošto je žalba uvažena.

Karijeru završio sa 30 godina. Odmah je postao trener u klubu gde je i počeo svoju fudbalsku karijeru, Zamaleku, i posle jedne svađe sa upravom dobio otkaz. Jasno je zašto se dugo nije izdržao kao trener u Zamaleku, njegov karakter je takav da kako je rekao Kuman jednom, “ne može sa ljudima, iako ga često tretiraju kao Boga”.  

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter