0
Evropske lige

FOTO:STARSPORT

IZ STRUČNOG UGLA: Vuk Rašović zna šta tačno treba crno-belima u duelu sa BATE Borisovim

Objavljeno: 08.08.15 u 11:13

Do pre samo dve godine Vuk Rašović vodio je Partizan sa klupe, a sada kao navijač, ali i dobar poznavalac fudbalskih zbivanja u Belorusiji navija za svoj bivši klub u pohodu na još jedan plasman u Ligu šampiona.

Rašović je trenutno sportski direktor u Dinamu iz Minska, jednom od klubova koji pokušavaju da skinu ‘krunu’ BATE Borisovu u beloruskom šampionatu. Zato je sigurno čovek koji najbolje može da kaže prave informacije o prvaku te zemlje.

– Partizan je dobro prošao u žrebu, ali ne smatram da će im biti lako sa Bate Borisovim. Crno-beli imaju zaista dobru ekipu i rekao bih 50 odsto šansi da eliminišu Beloruse i nađu se u Ligi šampiona – kaže Rašović u razgovoru za ‘Sport’.

Rašović je pokušao da približi malo bolje kvalitete BATE-a srpskoj fudbalskoj javnosti.

– Radi se o timu, koji svake godine igra Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Već imaju određeni respekt na Starom kontinentu, kako kod rivala, tako i kod sudija. Navikli su na velika takmičenja i treba ih ozbiljno shvatiti. Nemaju izrazite zvezde u sastavu, oni su tim, koji melje 90 minuta na terenu – rekao je Rašović i istakao njihove kvalitete:

– Belorusi Ihar Stasevič, Virtali Rodionov i naš Nemanja Mladenović odskaču, ali ponavljam – Bate je jak kao kolektiv, oni na terenu 90 minuta ginu jedni za druge.

Vuk Rašović je naglasio da BATE uglavnom igra sa jednim isturenim napadačem, zbog čega su klasičan predstavnik ruske škole fudbala.

– Najčešće igraju sa jednim isturenim napadačem, dakle 4-2-3-1 ili 4-1-4-1, no, znaju često da se transformišu po potrebi. Krila i bekovi su im izuzetno ofanzivni i rade u oba pravca tokom celog meča. Mojim crno-belima ipak mogu da poručim da odigraju sa puno koncentracije i neće biti problema. Takođe je jako bitno da postignu gol u gostima, jer dva sigurno neće primiti – poručio je Rašović i naglasio da je uvek optimista kada je Partizan u pitanju.

– Uvek sam optimista. Voleo bih da Partizan uđe u Ligu šampiona! – jasan je Vuk Rašović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter