0
Ostali sportovi

FOTO: FISA

VESLANJE: Srpski teški četverac u B finalu SP za juniore

Objavljeno: 07.08.15 u 17:48

Srpski četverac bez kormilara Nikola Cvijetić, Lazar Lazović, Marko Ristić, Zoran Rajić nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva za juniore u Rio de Žaneiru pošto je u drugoj grupi polufinala zauzeo četvrto mesto.

Srpski četverac bez kormilara Nikola Cvijetić, Lazar Lazović, Marko Ristić, Zoran Rajić nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva za juniore u Rio de Žaneiru. Naš čamac je sve do poslednjih 500 metara druge grupe polufinala imao u rukama mesto koje je vodilo među najboljih šest čamaca ali je u poslednjoj četvrti trke pao na četvrto mesto i tako sa vremenom 6:18,68 ostao prvi ispod crte za finale. Prva tri mesta i „vize“ za borbu za medalje iz ove grupe polufinala izvadili su čamci Rumunije (6:11,54), Velike Britanije (6:13,87) i SAD (6:14,11), dok će se petoplasirana Austrija (6:21,62) i šestoplasirana Bugarska (6:45,32) poput našeg čamca u subotu od 14,26 č po našem vremenu boriti za plasman od sedmog do 12. mesta.

Cvijetić, Lazović, Ristić i Rajić su odlično statrovali. Odmah su izbili na čelnu poziciju, a kao prvoplasirani su prošli kroz prvih 500 i 1.000 metara. U narednoj četvrtini trke pretekli su ih evropski viceprvaci Rumuni tako da su naši reprezentativci pali na drugo mesto. Međutim, već tada se videlo da počinju da postustaju. U poslednjih 500 metara prestigli su ih prvo Britanci, a potom i Amerikanci. Očigledno je da je presudilo to što su je naš čamac imao trku više od svih posada koje su se iz ove grupe plasirale u finale jer je do polufinala, za razliku od njih, morao da vesla i repesaž i to svega 18 časova pre polufinalnog okršaja. Zbog najvaljenog lošeg vremena organizator je šampionat skratio za jedan dan tako da su naši momci polufinale veslali samo dan nakon što su imali dve trke na šampionatu.

Iz prve grupe polufinala u finale su se plasirale Nemačka (6:14,46), Grčka (6:16,16) i Španija (6:17,51), jedina reprezentacija koja je postala finalista iako je veslala repesaž, dok će evropski prvak Švajcarska (6:18,69), Danska (6:24,40) i Australija (6:26,92) veslati u B finalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter