0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOJEVIĆ: Mentalno i fizički spremni za duel sa OFK Beogradom

Objavljeno: 07.08.15 u 16:14

Početak prvenstva je bio fenomenalan. Onda nerešeno protiv Rada, pa poraz u Čačku…Uz dužno poštovanje prema protivniku, svi u Čukaričkom su svesni da je pobeda protiv OFK Beograda u ovom trenutku krajnje neophodna ekipi trenera Vladana Milojevića koji se, zajedno sa golmanom Nemanjom Stevanovićem, u pres sali stadiona na Banovom brdu obratio medijima uoči sutrašnje utakmice koja počinje u 19 časova (ulaz na istočnu tribinu je besplatan, cene karata za zapad su 300 dinara).

– Posle utakmice u Čačku koju smo odigrali kako smo odigrali, očekuje nas mali lokalni derbi. Šta reći o OFK Beogradu, dobra ekipa, predvođena kvalitetnim i iskusnim trenerom Vladimirom Petrovićem. OFK Beograd ima svoju filozofiju mladih igrača, sa nekoliko iskusnih. Vole da igraju fudbal bez obzira da li su kod kuće ili na strani. Tražiće to što je najbolje za njih. Mi smo posle tri odigrane utakmice malo svodili račune o startu prvenstva. Mislim da smo mentalno i fizički pripremljeni za sutrašnji meč i jedva čekamo da počne. Očekujem kvalitetan i dobar meč, kazao je Milojević.

– Verujem da je pred nama teška utakmica. Ekipa OFK Beograda ima kvalitet. Protiv nas će sigurno imati i dodatni motiv, jer smo ih, ako se ne varam, dobili u poslednjih pet mečeva i sigurno da će pokušati da taj niz prekinu. Nama je pobeda prioritet i očekujemo sutra nova tri boda za Čukarički. Svaka je utakmica za sebe. Sigurno da je OFK Beograd jedna od ekipa protiv koje nam je odgovaralo da igramo, što uostalom pokazuju i rezultati. Ali to ne mora da znači ništa uoči sutrašnje utakmice. Novi meč, novi dan, novo dokazivanje. Idemo na pobedu, istakao je Stevanović.

Novinara SOS kanala je zanimalo i mišljenje Milojevića o odlasku Brežančića u AZ Alkmar i potencijanom transferu Stojiljkovića u Bragu i da li će biti adekvatnih pojačanja.

– Stojiljković je danas otputovao u Portugaliju. Odlasci fudbalera su jedan sasvim prirodan proces. Činjenica je da imamo igrače kojima uprava kluba u ovom trenutku neće stati na put, ako se pojavi odgovarajuća ponuda za odlazak u inostrastvo. I sigurno će biti još odlazaka. Na određenim pozicijama pokušavamo da pronađemo rešenja koja nisu stihijska. Otišao je Brežančić, otišao je verovatno i Stojiljko i znate kako, u fudbalu teško možete nešto da planirate. Imam dobru ekipu. Kao što ima odlazaka biće i dolazaka. Svašta može da se čuje. U ovom trenutku ne bih da pričam o potencijalnim pojačanjima. Ima mnogo igrača u opticaju. Nećemo dovoditi igače samo da bi ih dovodili. U svakom slučaju naš tim ima dubinu i postoje igrači koji su zaslužili da ove sezone dobiju šansu.

– Ne smemo da zaboravimo i omladinsku školu u kojoj postoji potencijal za prvi tim. Mi želimo da igramo fudbal. Lep i atraktivan. Gde ćemo na kraju da završimo, to ne znam. Hoćemo da igramo plej of. Mislim da je bilo neukusnih komentara na naše golove posle utakmice protiv Vojvodine u 1. kolu… Prošle godine nisam rekao da ćemo da osvojim kup, ni da ćemo biti treći, ni da ćemo imati petoricu reprezentativaca ni šestoricu u najboljem timu. Nisam vidovit i ne znam šta će se dogoditi. Isključivo verujem u rad. Nije problem u porazu, ali ja želim da igramo fudbal i da se trudimo da to što radimo bude što bolje – konstatovao je Milojević.

Prošle sezone Čukarički je na svom stadionu pobedio OFK Beograd sa 1:0. Jedini gol postigao je Slavoljub Srnić. Glavni arbitar sutrašnje meča je Marko Popović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter