0
Fudbal

DOMAĆA ZAMENA: Rusi pronašli Kapelovog naslednika

Objavljeno: 07.08.15 u 17:07

Fudbalski savez Rusije imenovao je danas Leonida Sluckija za novog selektora reprezentacije.

Sluckij je na mestu selektora ruske reprezentacije zamenio Italijana Fabija Kapela, koji je otišao prošlog meseca zbog loših rezultata ekipe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Rusija je u kvalifikacionoj Grupi G treća na tabeli sa osam bodova i predstoji joj velika borba za plasman na Evropsko prvenstvo. Prva na tabeli je Austrija sa 16 bodova, a druga je Švedska sa 12.

Sluckij je potpisao kratkoročan ugovor sa Savezom koji će trajati do kraja kvalifikacija u oktobru ili do kraja baraža u novembru, u zavisnosti od rezultata.

Sluckij je prvi domaći selektor Rusije u poslednjih devet godina, a sa ekipom CSKA iz Moskve osvojio je dve šampionske titule, 2013. i 2014. godine i istovremeno će raditi u klubu i reprezentaciji.

– Čelnici Saveza su došli u CSKA sa zahtevom da mi dozvoli da preuzmem državni tim. Uzeo sam u obzir tešku situaciju u kojoj se reprezentacija nalazi i nisam mogao da odbijem ponudu. Velika je čast i odgovornost predvoditi ekipu svoje zemlje, rekao je Sluckij za sajt Saveza.

Rusija je ostvarila dve pobede u poslednjih 10 takmičarskih utakmica, jednu nad Lihtenštajnom, a drugu nad Crnom Gorom službenim rezultatom posle nereda navijaca u Podgorici. Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko podržao je imenovanje Sluckija.

Ruski savez nije saopštio detalje ugovora, ali tamošnji mediji tvrde da će Sluckij raditi besplatno u anrednom periodu odnosno da će platu dobijati samo od svog kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter