0
Ostali sportovi

Foto: VSS

SP U VATERPOLU: Srbija za dve četvrtine ‘rešila’ Italijane

Objavljeno: 06.08.15 u 22:06

Vaterpolo reprezentacija Srbije opravdala je ulogu favorita u duelu sa Italijom u drugom polufinalu Svetskog prvenstva koje se održava u Kazanju pošto je pobedila sa ubedljivih 10:6 (4:0, 4:2, 1:2, 1:2).

Već posle prvih osam minuta naš tim je imao velika četiri gola prednosti jer su pogađali Prlainović, Ćuk, Mitrović i Mandić, dok je Branislav Mitrović začarao svoju mrežu.

U drugom periodu prednost ne da nije padala već ja narasla na maksimalnih +6 pri kraju te deonice lada je Stefan Mitrović svojim trećim pogotkom ubio svaku nadu Italijana da bi mogli da dođu do preokreta.

Do malog opuštanja je došlo u preostale dve četvrtine, ali nismo mogli ni da očekujemo da će „delfini“ nastaviti u istom paklenom ritmu svih 32 minuta. Ipak stečena prednost u prvih 16 je bila sasvim dovoljna za plasman u finale.

Za zlatnu medalju naša selekcija će igrati protiv aktuelnh olimpijskih prvaka Hrvata, koji su ranije tokom dana savladali Grčku, ali tek posle boljeg izvođenja peteraca.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Srbija – Italija 10:6 (4:0, 4:2, 1:2, 1:2)

Bazen: Otvoreni bazen Dvorca vodenih sportova
Sudije: Margeta (Slovenija), Korizna (Poljska)
Igrač više:
Peterci:

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 1, S. Mitrović 3, B. Mitrović

Italija: Tempesti, Di Fulvio 1, Veloto, Filjoli, Đorđeti 1, Fondeli 2, Đakopo, Prešuti, Đito, Luongo, Aikardi 1, Baraldi, Del Lungo 1[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter