1
Ostali sportovi

SRPSKI VATERPOLISTI SAGLASNI: Sa Italijom moramo da budemo mirni do kraja i imuni na suđenje!

Objavljeno: 05.08.15 u 16:59

Srbija je ulaskom u polufinale ispunila još jedan zadatak na Svetskom prvenstvu u Kazanju. Preostale su još dve utakmice u kojima i jedna pobeda znači medalju.

 Sutra u 21.00 rival je Italija sa kojom smo poslednji put na SP igrali 2011. u Šangaju. Tada je rival dobio finalni meč posle produžetaka, a ostalo je upamćeno razočaranje i ogorčenje našeg tima deljenjem pravde. Međutim, godinu dana kasnije Italija je bila bolja i u polufinalu OI u Londonu 9:7.

– London nam je mnogo više značio. Bili su bolji. Utakmica u Šangaju nije imala veze sa sportom.Znamo i šta nas sada čeka, sve moguće stvari na koje treba da ostanemo imuni u svakom trenutku. ovo je šampionska ekipa koja zna da igra i tako hoćemo da se ponašamo do kraja- kaže Filip Filipović.

Zna Fića jako dobro kakvo izdanje pripremaju Italijani:

– Svakako moramo da iskoristimo što nemaju levorukog igrača u ekipi. Pokretljivi su, dosta strpljiviji u napadu, čekaju igrača više. U tome su dobri. Moramo da budemo besprekorni da hladnom glavom prvo pobedimo sebe.Ovde ne odlučuje samo kvalitet već i niz drugih okolnosti.Mi smo uradili korak više u odnosu na Barselonu, Bilo bi glupo da dva puta padnemo na isti način. Idemo dalje.

Sava Ranđelović je apostrofirao trojicu italijanskih igrača:

– To su centar Ikardi, pa Đorđeti i Filjoli. Pritisak je na njihovoj strani jer im pobeda donosi olimpijsku vizu. Mi smo rasterećeni ali hoćemo da damo sve od sebe i uđemo u finale.

Nikić i Pijetlović, sjajni srpski centri su sa devet golova najefikasniji naši igraći. Protiv kvalitetnih i ne mnogo nežnih bekova Italije imaće dosta problema.

Slobodan Nikić smatra:

– Grubosti sudije tolerišu i na to moramo da budemo imuni. Bilo bi dobro da efikasno otvorimo utakmicu i steknemo prednost. Pijetlović i ja ćemo morati da se borimo za dobre pozivicije kako bi omogućili našim odličnim šuterima da dođu od izražaja.Nije mi jasno ali sam zadovoljan što levoruki Galo nije u njihovom timu.

Miloš Ćuk je u polufinalu očekivao Mađarsku.Tvrdi da posao sada nije lakši:

– Znamo kako će da igraju, oštro sa provokacijama kako binam skrenuli misli sa događanja u bazenu. Igramo sve bolje, mirni smo u trenucima kada se utakmica rešava i verujem u pobedu.

I jedan od saradnika Dejana Savića Uroš Stevanović podvlači:

– Samo mirno, bez panike šta god da se događa u bazenu. Ova ekipa ima mentalnu snagu i verujem da mođe da odigra bez pritiska. Ako budemo igrali našu igru nema nam ravnih.

Od 19 mečeva Srbija je dobila 14, Italija 4 ali to sutra ništa neće da znači.Kampanja veruje u svoj tim i hoće da posle svetskog prvaka Mađarske sruši Srbiju, šampiona Evrope. Ali, pitaju se tu Delfini i to mnogo…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter