0
Evropske lige

FOTO: fcbarcelona.com

POTVRĐENO: Inijesta novi kapiten Barse, a ko su sve zamenici?

Objavljeno: 04.08.15 u 15:05

Jedan od najboljih fudbalera na svetu Andres Inijesta novi je kapiten Barselone, potvrđeno je na zvaničnom sajtu kluba. 

 

Inijesta, dosadašnji zamenik kapitena, nasledio je u toj ulozi Ćavija, koji je ovog leta otišao u katarski Al Sad. On je izabran tajnim glasanjem u kome su učestvovali svi članbovi prvog tima.

Istovremeno, novi zamenik kapitena je Lionel Mesi, a izabran je i treći kapiten, Serhio Buskets, dok je u četvrtog kapitena promovisan Argentinac Havijer Maskerano, jedini iz ovog kvarteta koji nije prošao čuveni „La Masiju“.

– Ovo predstavlja ogromnu odgovornost jer reprezentujete kompletnu sliku kluba. Postati prvi kapiten kluba je nešto posebno, posebno za mene koji sam toliko godina u klubu – izjavio je Inijesta za “Mundo Deportivo”.

On ima najduži staž u klubu, pošto je za prvi tim debitovao 2002. godine i do sada je zabeležio 549 utakmica uz 53 gola.

Mesi je već 12 sezona u Barseloni, dok je Buskets u klubu od 2008. godine.

Maskerano je zamenio prošlogodišnjeg četvrtog kapitena Džerarda Pikea i prvi put od dolaska u klub 2010. poneo tu funkciju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter