1
Fudbal

FOTO: fss.rs

SELEKTOR NAJAVIO PROMENE: Vreme je za Rajkovića, Živkovića, Maksimovića…

Objavljeno: 03.08.15 u 09:47

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić najavio je velike promene u nacionalnom timu i istakao da će šansu dati i zlatnim ‘orlićima’ sa SP na Novom Zelandu.

– Podmladili smo selekciju i više nego što treba jer većina igrača u timu su od 1991. do 1995. godišta. Ne bežim ja od toga da u vatru ubacim i nekog „orlića“ sa Novog Zelanda. Vreme je da brani i Rajković, da probamo Andriju Živkovića, Maksimovića ili Sergeja Milinković-Savića. Sve to opet moramo da uradimo planski. Za Srbiju moraju da igraju najbolji i oni koji mogu da donesu rezultat – najavio je Radovan Ćurčić u razgovoru za Večernje novosti.

Selektor je istakao da je glavni problem našeg nacionalnog tima što, i poret velikog broja ‘zvezda’ u timu, još uvek nije naučio da pobeđuje.

– Naša reprezentacija mora da nauči da pobeđuje. I to u kontinuitetu. Imaćemo pet kvalifikacionih utakmica u grupi za EURO i još pet prijateljskih u novembru ove i u maju sledeće godine. U tih 10 utakmica moramo da uigramo tim, psihološki ga pripremimo jer u sportu je rezultat sve. Jednostavno ga imaš ili nemaš. A mi ga u ovom času nemamo – rekao je Ćurčić.

On se osvrnuo i na grupu koju je Srbija dobila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koja je po oceni javnost, nikad lakša za našu reprezentativni tim.

– Grupa je objektivno takva da nam daje nadu da možemo da se borimo i za direktan prolaz na Mundijal. Moramo da imamo i veru u sebe, sopstveni kvalitet, ali nemamo mi prava da potcenjujemo bilo koga. Nisu Vels i Austrija u prva dva šešira slučajno, obe selekcije su već jednom nogom na EURO u Francuskoj jer imaju kvalitet. Zato moramo da formiramo tim, igru i pobedničku atmosferu da bismo bili uspešni – naglasio je Radovan Ćurčić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter