0
Ostali sportovi

Foto: OKS

PRVI POSLE BORE STANKOVIĆA: Lalović izabran u MOK, čuće se i srpski glas!

Objavljeno: 03.08.15 u 16:39

Predsednik Svetske rvačke federacije (FILA) Nenad Lalović smatra je da je njegov izbor u MOK veliko priznanje ne samo za svetsko rvanje, već i za Srbiju.

Lalović je postao prvi srpski stručnjak izabran u MOK, posle Bore Stankovića, koji je počasni član. Pokušaće Lalović da nastavi Stankovićevu misiju i širi dobru sliku o Srbiji.

Moj izbor u članstvo MOK-a je značajan, jer će se tako čuti i srpski glas – rekao je Lalović Tanjugu.

Srpski stručnjak je pre dve godine doprineo da se rvanje vrati u olimpijsku porodicu, pošto je MOK u februaru 2013. taj sport isključio iz olimpijskog programa.

Lalović je podvukao da je u MOK izabran kao predstavnik FILA i ponovio da je to priznanje za ceo rvački sport i za Srbiju.

Rvanje je bilo netransparentno, a danas je mnogo toga promenjeno nabolje. Promenili smo način upravljanja, u kojem su sada žene više zastupljene. Izjednačili smo broj kategorija na OI između muškaraca i žena, reorganizovali federaciju, uložili u razvoj rvanja, promenili pravila. Trebalo je dati garancije MOK-u da nas vrate u olimpijski program – rekao je Lalović.

Srbina su na glasanju podržala 77 članova MOK-a, od 83 koliko je glasalo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter