0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

ATLETIKA: Dudaš i Samac prvaci Balkana

Objavljeno: 02.08.15 u 22:12

Srpski atletičari osvojili su pet medalja drugog dana Balkanskih igara u Piteštiju, a zlatom su se okitili Mihail Dudaš i Vedran Samac. 

– Zadovoljon sam kako sam uspeo da prođem ovaj višeboj. Rezultat nije nešto poseban, ali nije ni mali i ne treba ga podcenjivati. Kada budemo tempirali formu siguran sam da ću moći da osvojim preko 8000 bodova.  Možda sam to mogao i već sada, ali nažalost prvog dana bilo je kišoviti vreme sa vetrom što je uticalo na neke moje rezultate. Zahvalio bi se Atletskom savezu Srbije na podršci koju mi je pružio od kad sam povređen, i siguran sam da ću im to uzvratiti sledeće godine na Svetskom prvenstvu u Amsterdamu – rekao je Dudaš.

Nažalost naša reprezentacija na ovo takmičenje nije otišla u punom sastavu, jer su u toku pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u Pekingu, a neki od naših najboljih atletičara su povređeni.

Vedran Samac možda nije uspeo da ostvari normu, ali mu je hitac od 77.92 metara, doneo zlatnu medalju i prvo mesto na Balkanu.

– Već neko vreme imam problema sa povredom na desnom stopalu i to me svaki put spreči da prebacim normu. Bez obzira na to zadovoljan sam što sam postao prvak Balkana – rekao nam je Samac.

Ovoga puta Asmir Kolašinac postao je vicešampion Balkana sa najdaljim hicem od 20.64 metara.

– Očekivao sam više, jer sam se dobro osećao i znam da sam spreman za bolje rezultate. Još uvek sam u jakom trenutku pa je to možda i posledica. U svakom slučaju odradio sam dobar trening pred Peking – rekao je Kolašinac.

Rezultati ostalih atletičara:

Maja Ćirić takmičila je na 200m i zauzela 11-tu poziciju sa rezultatom 24.63, dok je Katarina Sirmić bila odmah iza nje sa rezultatom 24.76. U muškoj konkurenciji Nemanja Božić bio je 12-ti sa rezultatom 22.27.

Marija Milutinović je nažalost imala tri prestupa u skoku udalj.

Sara Savatović bacila je kladivo 56.84 metara, što je bilo dovoljno za devetu poziciju, a Dijana Ševčić je bacila kuglu 13.12 metara i time zauzela osmo mesto.

Srebrna medalja otišla je u ruke Mariji Vučenović koja je bacila koplje 53.91 metar.

Na 1500m Biljana Cvijanović bila je šesta sa rezultatom 4:23,41, dok je na 800m Milan Todorović bio 12-ti sa rezultatom 1:54,45.

Marko Mišković zauzeo je sedmo mesto na 110m prepone sa rezultatom 15.05, kao i Miloš Mitrović na 3000m stipl sa rezultatom 9:48,15.

Bronzana medalja danas je opet otišla u ruke ženskoj štafeti na 4*400m u sastavu Sirmić, Ćirić, Kaličanin i Salaški sa rezultatom 3:37,90. Muškoj štafeti za dlaku je izmakla bronza, ali su nažalost bili četvrti u sastavu Trifunović, Mirić, Bojanić i Vukadinović sa rezultatom 3:11,95.

I pored toga što je naša ekipa oslabljena Srbija je osvojila dve zlatne, dve srerbne i dve bronzane medalje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter