0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

SAVIĆ: Cilj je manje primljenih golova, bolja realizacija igrača više i naravno – medalja!

Objavljeno: 01.08.15 u 18:21

Prvi dan „aktivnog odmora“ vaterpolo reprezentacije Srbije protekao u jednom treningu, a uveče su momci dobili slobodno. Sutra je već takmiarski ritam i dva treninga uz analizu duela osmine finala.

– Posmatraćemo rad ostalih ekipa a sutra ćemo odigrati i sparing sa nekom od ekipa koja odmara, tu su najpre Hrvati i Grci -kaže selektor Dejan Savić.

Iako je i dalje na stanovištu da je cilj sezone već obavljen u Bergamu kada su osvojeni Svetska liga i olimpijska norma, Dejan Savić i puleni ne odustaju i od visokog plasmana na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

– Naš cilj je medalja a konkurencija je takva da njome moramo da budemo zadovoljni. Vidite i sami da pored na papiru favorizovanih ekipa u konkurenciju ulaze još Grčka, Australija, Amerika i Brazil. To je već popriličan broj uz konstataciju da nema Španije.

Mnogi smatraju da je Amerika rival u četvrtfinalu sledećeg utorka. Savić upozorava:

– Vidim da mnogi otpisuju Brazil i Kanadu u duelu sa Italijom.Ne bih bio baš tako siguran. Za prolaz Crne Gore i Australije nema problema ali ovde će biti velike borbe. Amerika je ispunila cilj na kontinentalnim igrama.Igra rasterećeno a selektor Dejan Udovičić nas odlično poznaje. Izgubili smo od njih četiri utakmice ove godine i to nije slučajno.Sa druge strane Brazil raste, ma prvu medalju u istoriji, u Riju će poebno biti težak protivnik. Nemojte da me pitate za polufinale to je tako daleko.

Razgovarajući sa novinarima dodao je kada je u pitanju srpska igra:

– Imali smo dobar ritam sa Crnom Gorom i povratkom u igru sa Australijom.Neki delovi odbrane su bili dobri. Nisam zadovoljan primljenim golovima iz igre, realizacijom igrača više, oscilacijama. To moramo da popravimo.

Savić je istakao kvalitet prvenstva:

– Dobre utakmice, dosta neočekivanih rezultata poput poraza Italije, remija Kine i Brazila, odličnih igara Australijanaca protiv Crne Gore i nas, zatim Brazila protiv Hrvata. Šteta što nema Španije i što Rusija nije konkurentnija u ovom trenutku. Kvalitet takmičenja je vrlo visok i tako i treba da izgleda Svetsko prvenstvo.

Andrija Prlainović kaže:

-Potrošili smo se protiv Australije. Uvek je tako kada igramo sa njima. Sjajni su sportisti i bili su blizu iznenadjenja. Moramo da podignemo formu na nivo za medalju i tada ne verujem da ima jačih ekipa od nas. Ali to treba pokazati u bazenu.

Sutra će biti odigrane utakmice osmine finala. Amerika i Brazil bi na papiru trebalo da budu najveći konkurenti. Sa druge strane u prednosti su Italijani protiv Kanadjana. Crnogorci protiv Kazahstana i Austračija u duelu sa Južnom Afrikom.

Na listi strelaca vodi Deneš Varga sa 13 golova. Prvi srpski strelac je sa sedam golova Slobodan Nikić.

I dok Delfini biju bitku na SP, njihov doskorašnji saigrač Nikola Rađen ima drugačije aktivnosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter