1
Evropske lige

FOTO: UEFA

PLJUŠTE KAZNE: UEFA kaznila Fudbalski savez BiH zbog navijačkih incidenata protiv Izraela

Objavljeno: 31.07.15 u 21:42

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine na svoju adresu dobio je kaznu od strane Evropske kuće fudbala zbog incidenata na utakmici te reprezentacije protiv Izraela.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (FSBiH) zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici protiv Izraela prošlog meseca u Zenici, u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

FS BiH kažnjen je novčano sa 18.000 evra, a UEFA je još naložila da u narednoj kvalifikacionoj utakmici zapadna tribina na stadionu Bilino polje bude zatvorena za publiku.

Uoči utakmice 12. juna u Zenici domaći navijači nisu ispoštovali himnu Izraela, a tokom susreta   upotrebljavali su pirotehnička sredstva i uzvikivali rasističke parole, navodi se na sajtu UEFA.

Meč B grupe kvalifikacija završen je pobedom reprezentacije BiH sa 3:1.

0
0

1 Komentara

  1. Oduzeti jos 3 boda Srbiji i da 10 utakmica igra pred praznim tribinama, i 100.000€ kazne. Mozda cak i da se razmisli o davanju nova tri boda albaniji

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter