2
Fudbal

SKANDAL U NAJAVI: FIFA i UEFA uključuju tzv. Kosovo u kvalifikacije za Mundijal

Objavljeno: 29.07.15 u 16:54

Ako je verovati rečima predsednika Fudbalskog saveza nepriznate države Kosovo Fadilja Vokrija njegova reprezentacija bi uskoro mogla da bude uključena u kvalifikacije za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Iako takozvanog Kosova nije bilo na žrebu koji je prethodne subote održan u Sankt Peterburgu Vokri tvrdi da mu je kandidat za mesto predsednika FIFA i aktuelni predsednik UEFA Mišel Platini obećao da će uključiti ovu reprezentaciju u kvalifikacije.

– Nama je važno da se krene, da napravimo prvi korak! Realno je očekivati da ćemo početkom iduće godine postati punopravni član svetske fudbalske porodice, Mišel Platini nas je uverio da će to na kongresu biti formalnost. A to da bismo upali u jaku grupu najmanje nas brine, rekao je Vokri u izjavi za hrvatski Jutarnji list.

A jaka grupa o kojoj govori je ona u kojoj se nalaze Hrvatska, Turska, Ukrajina, Island i Finska. Da li se samo radi o pustom snu predsednika FS Kosova ili će UEFA i FIFA zaista napraviti presedan ne možemo ni da pretpostavimo posle skandaloznih odluka koje u poslednje vreme donose ove organizacije.

Vokri očekuje da se fudbaleri koji su poreklom sa Kosova i Metohije, a trenutno igraju za Švajcarsku, Nemačku ili Albaniju vrate matici, a veliku pomoć na predstojećem kongresu očekuje od Davora Šukera.

– Većina etabliranih igrača će se vratiti, bićemo jaki… Na Kosovu smo s oduševljenjem dočekali vest da je Šuker postao član IO Uefe. Uveren sam da će i Kosovu biti vetar u leđa na idućem kongresu. Veliki smo prijatelji, u Šukeru smo uvek imali čoveka koji nas je podržavao.

0
0

2 Komentara

  1. jel opet divac kriv i bodiroga dajte ljudi moji pare fifu i uefu zanima pare lobiji šiptarski je najjači posle židova

    0
    0
    Odgovori
  2. Posledica brisela odnosno izdajnicke politike nasih domacih izdajnika koji su sve sto im je ponudjeno u briselu potpisali a samim tim i odluku da samozvanoj drzavi kosovo ne blokiraju prijem u medjunarodne institucije. To je to, kako sada moze politika i sport,gde su sada domaci izdajnici nacelu sa velikim vodjom , gde su mu sada prijatelji i jesu li mu to prijatelji koji nam rasturise drzavu. Zasto nikada niko od domacih izdajnika u pregovorima nije pomenuo rezoluciju 1244 i zasto se niko od njih nije pozivzo na nju i pridrzavao se iste, koja kaze da je kosovo deo srbije pod protektoratom UN, zasto niko nije trazio da se nase snage vrate na KOSOVU kada po rezoluciji 1244 nasa zemlja ima prava na to. I sta posle svega reci —-IZDAJA BRACO SRBI, od domacih izdajnika i kvislinga i posle ce svi govoriti pokusali smo sve ali nismo uspeli, eto to ta nasa izdajnicka politika nasih domacih izdajnika

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter