0
Košarka

FOTO: KSS

SP U19: Srpske juniorke 11. na svetu

Objavljeno: 26.07.15 u 20:13

Juniorska reprezentacija Srbije, igračice do 19 godina starosti, zauzela je 11. mesto na Svetskom prvenstvu koje se danas završava u Čehovu (Rusija).

Izabranice selektora Zoran Tira, inače daleko najmlađe na šampionatu u poslednjem meču na turniru, borbi za konačan plasman, savladale su selekciju Malija sa 58:46. Naš mladi tim je veoma brzo u prvom poluvremenu stekao visoku prednost koju je rutinski održavao do samog kraja.

Od samog starta srpske reprezentativke su nametnule žestok tempo i već posle pet minuta igre povele sa 12:2. Naš mladi tim je imao potpunu kontrolu skoka, sasvim kokretno obavljao defanzivne zadatke i preko razigranih Jovane Nogić, Bojane Stevanović i Snežane Bogićević prvo poluvreme rešio u svoju korist sa ubedljivih – 33:17.

Afrička selekcija je u nastavku utakmice, uspela pre svega da uspostavi ravnotežu u vazdušnim duelima što joj je pomoglo da dugo ne dozvoli srpskim košarkašicama da još više povećaju prednost – 45:30 (30. minut). U finalnoj deonici selektor Tir pružio je priliku svim izabranicama, a Kristina Arsenić, Julijana Vojinović i Nevena Vučković potrudile su se da se meč mirno privede kraju i ostvari uverljiva pobeda.

– Uspeli smo na samom početku da steknemo dvocifrenu prednost i da rezultat bez većih problema održavamo do samog kraja. Selekcija Malija je besprekorno fizički i atletski pripremljena i nije uopšte naivan rival. Što se tiče našeg plasmana, ostvatili smo skor 4-3, što je bilo dovoljno za 11. mesto. Ostaje žal za mečom osmine finala protiv Kanade, u kome smo propustili ogromnu šansu da se nađemo među osam najboljih na šampionatu. U datim okolnostima ovo je sasvim realan rezultat, ali se nadam i veliko iskustvo za sve igračice od kojih će većina već seledeće nedelje igrati na Evropskom prvenstvu u Sloveniji– istako je Zoran Tir, selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Mali 58:46 (17:11, 16:6, 12:13, 13:16).

SRBIJA: Zec 2, Stevanović 12, Jokić, Šubašić 2, Bogićević 7, Arsenić 12, Katanić 1, Nogić 13, Vučković 4, Vojinović 5, Ilić, Bojović.

MALI: Diakite 1, Soumare 2, N Daje 7, K. Keita, Bagajoko, Konare, Maiga 5, Traore 2, M. Kolibali 6, A. Keita, Dakouo 19, A. Kulibali 4.

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter