0
Ostali sportovi

Foto: VSS

IDU NAM VODENI SPORTOVI: Šljukić vicešamion sveta

Objavljeno: 26.07.15 u 19:34

Što se vodenih sportova tiče, danas nije osvojena samo medalja na SP za mlađe seniore u kajaku, na kojem je Marko Dragosavljević postao šampion sveta. I srpski veslač Andrija Šljukić osvojio je srebrnu medalju u skifu na Svetskom prvenstvu u bugarskom Plovdivu za seniore do 23 godine.

Šljukić je do vicešampionske titule došao vremenom od 6:54,91 stotinki, a u poslednjih nekoliko metara ispustio je zlatnu medalju pošto ga je Berorus Pilip Pavuk prestigao i pobedio za svega 13 stotinki. Bronzana medalja pripala je Poljaku Natanu Vegrickom (6:54,99).

– Trka je bila odlična, mnogo brža od bilo kojih prognoza, a niko se nadao da može da bude na ovako visokom nivou. Sećam se prvih 1.000 metara, a posle toga sledi blokada. Znam samo da sam prošao kroz cilj kao prvi ili drugi, kao i da nije bilo prostora ni za jednu stotinku da ostvarim bolji rezultat – rekao je posle trke Šljukić.

Poslednjeg dana na prvenstvu sveta u Plovdivu uspešan je bio srpski dvojac bez kormilara Viktor Pivač i Martin Mačković, koji su osvojili bronzanu medalju.

A od sutra počinje Svetsko prvenstvo u vaterpolu, u Kazanju. Naši momci su danas imali izmenjen plan treninga zbog doping kontrole, a sutra igraju sa Crnom Gorom. Cilj je medalja, naravno…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter