0
Fudbal

AUSTRIJANCI PREZADOVOLJNI: Srbija ima dobru ekipu, ali idemo na Mundijal!

Objavljeno: 26.07.15 u 12:44

Austrija je prezadovoljna žrebom za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine, pošto je u grupi sa Velsom, Srbijom, Irskom, Moldavijom i Gruzijom, a mediji prenose da je moguć prolazak.  

Selektor austrijske reprezentacije Marsel Koler rekao je da se radi o grupi koju je moguće proći i da je zadovoljan žrebom.

– Moldavija, Irska i Vels su protivnici koje poznajemo. Srbija ima isto tako jako dobre fudbalere i jaku ekipu. U našoj grupi su sve ekipe veoma opasne, protiv Velsa i Irske moraćemo fizički dobro da pariramo, jer to zahteva engleski način igranja – objasnio je Koler.

Kapiten reprezentacije Kristijan Fuks smatra da je Vels favorit, ali i da veruje da će njegova ekipa moći da prođe.

– „Ovo nije laka grupa, ali verujem da je plasman na Svetsko prvenstvo moguć, ako budemo nastavili započetim putem – ističe Fuks.

Predsednik Fudbalskog saveza Austrije (OeFB) Leo Vindtner kaže da je žreb bio dobar, „iako nedostaju atraktivna imena. Prema njegovim rečima kvalifikacija je moguća, ali treba imati veliko poštovanje prema svim ekipama.
 

Bečki dnevnik „„Kronen cajtung“, predstavljajući reprezentacije u grupi Austrije, ističe da Srbija trenutno prolazi kroz težak period, ali da je slavila osvajanje titule svetskog prvaka u takmičenju reprezentacija ispod 20 godina.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter