0
Fudbal

APLAUZ ZA PUTINA I BLATERA: FIFA podržava Mondijal u Rusiji

Objavljeno: 26.07.15 u 11:55

Predsednik Rusije Vladimir Putin i odlazeći prvi čovek Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater pozdravljeni su velikim aplauzuom na žrebu kvalfikacija za Svetsko prvenstvo.

Blater, koji se inače prvi put od kada je FIFA pogodio korupcijski skandal javno pojavio van Švajcarske, zahvalio je Putinu na gostoprimstvu i rekao da se oseća „srećno i prijatno“ u Sankt Peterburgu.

– Nema većeg događaja od Svetskog prvenstva. Ovo takmičenje će ruskom narodu, kao i ostalima širom sveta, doneti jedne od najlepših trenutaka u životima. Po prvi put od 2009. godine sve članice FIFA su se prijavile za kvlafikacije. FIFA kaže ‘da’ Rusiji! Mi je podržavamo – rekao je Blater.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da će Mundijal podići ugled fudbala u jednoj od najvećih država sveta.

– Za nas je od ključne važnosti da se reprezentacije osećaju sigurno u Rusiji i da svi igrači budu koncentrisani na igru. Učinićemo sve da svi budu bezbedni – rekao je Putin.

Žrebom u Sankt Peterburgu Srbija je dobila, čini se, nikad lakšu grupu, pošto joj na putu do Mundijala 2018. godine stoje Vels, Austrija, Republika Irska, Gruzija i Moldavija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter