0
Fudbal

DEBI IZ SNOVA: Đurđić golom i asistencijom doneo pobedu Malmeu

Objavljeno: 25.07.15 u 21:30

Srpski fudbaler Nikola Đurđić debitovao je za Malme na najbolji mogući način, golom i asistencijom, u trijumfu svoje nove ekipe nad Sundsvalom rezultatom 3-0.

29-godišnjem centarforu je bilo potrebno samo dva minuta na terenu da zabeleži svoj prvenac za šampiona Švedske u koji je stigao na polugodišnju pozajmicu iz Augzburga. Drugi gol za Malme je postigao još jedan Srbin, Vladimir Rodić, na isteku poluvremena, dok je treći gol postigao Markus Rozenberg deset minuta pre kraja.

Igrao se drugi minut kada je Sana poslao loptu koju je defanzivac Sundsvala promašio, a Đurđić se našao potpuno sam, posle čega mu nije bilo teško da donese prednost svom timu. 

Đurđić je bio zaslužan i za drugi gol svoje ekipe, kada je uspešno pronašao svog sunarodnika Rodića koji je mirno povisio na 2-0. Rodiću je ovo takođe bio prvi pogodak za Malme, na njegovoj drugoj utakmici.

Srpski centarfor je izašao iz igre u 77. minutu posle sjajne partije u kojoj je bio najbolji igrač na terenu. Đurđić je učestvovao u brojnim akcijama svoje ekipe i svakako će biti veliko pojačanje za tim u nastavku šampionata. Konačni rezultat postavio je Rozenberg udarcem glavom u 80. minutu.

Malme se ovim trijumfom popeo na peto mesto šampionata i trenutno ima pet poena manje od vodećeg Geteborga koji ima i utakmicu manje. Šampion Švedske u narednom kolu gostuje Atvidabergu, ali ih pre toga očekuje prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Salcburga u Austriji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter