10
Domaći fudbal

ZVEZDA TONE SVE DUBLJE: I Vojvodina ispred kluba s Marakane po UEFA rang listi (FOTO)

Objavljeno: 24.07.15 u 10:46

Fudbalski klub Crvena zvezda na samom startu sezone doživeo je težak udarac eliminacijom od Kairata u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evope.

Za to vreme, ekipa novosadske Vojvodine lagano ali sigurno je eliminisala dva predstavnika, najpre mađarski MTK-a, potom sinoć Spartaks.

Sve to uslovilo je određene rotacije na UEFA rang listi najboljih evropskih klubova koju je Vojvodina započela kao četvrtorangirani klub iz Srbije, a Crvena zevzda kao druga, iza Partizana, koji je već godinama unazad najuspešniji srpski klub na ovoj lestvici.

Tim sa „Karađorđa“ je u ovu sezonu ušao sa 230. pozicije, ali je posle eliminacije mađarskog MTK i letonskog Spartaksa skočio do deobe 195. mesta sa norveškim Stromgodsetom.

Tačno deset stepenika ispod Vojvodine sada se našao jedini osvajač Kupa šampiona u istoriji Srbije, nekadašnji gigant, Crvena zvezda.

Klub sa stadiona „Rajko Mitić“ posle dvomeča sa Kairatom (sledeće sezone 307. klubom na listi prema trenutnom stanju) ostavili na mestu broj 205 ispod Serveta, Šahtjora iz Soligorska i Splita, a ispred Anortozisa, Šahtjor Karagandija, Utrehta, Debrecina i Sarajeva.

Pošto UEFA lista sadrži rezultate iz prethodnih pet sezona, za crveno-bele iz Ljutice Bogdana sledi težak period, pošto u prethodnih pet sezona nisu beležili ozbiljnije tragove u Evropi

0
0

10 Komentara

  1. Naravno,jel opet kriv Karadzic?Gledaj te ko vam je sve vodio klub unazad 8godina i sta je ostavio iza sebe,ovaj veselnik ce ugasiti svetlo.Fudbal ne igra istorija i tribina, vec ulozena sredstva i menadzment.Dragi,Srbi iz 1946 vratite se iz Barija,ne gubite samo vi vec nas fudbal,zbog vase nadobudnosti!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Pomislio bi covek da si navijac Barse ,Reala ili nekog kluba u kom teku med i mleko, a ti navijac Partizana raspalog koji je takodje u visemilionskim dugovima i kome je najveci uspeh u istoriji pehar Tole superlige.. Sve si u pravu za nase uprave ,ali kako ne pomenes malo i ove tvoje. Ovaj Kralj Stecaja i Djura frizura su ojadili pola Srbije ,znas li koliko su firmi unistili i opljackali. Ovaj menadzercic od Terzica je milosrdni andjeo u odnosu na njih dvojicu.. A zbog kog gubi nas fudbal .. pa sunovrat se poklapa sa dominacijom Partizana ,u cijim rukama je i FSS.

      0
      0
      Odgovori
  2. Tonuce jos dublje,ne zbog namestenih meceva vec zato sto njihovi navijaci lazu sebe.Nece osvojiti titulu a meceve namestaju zbog koristi pojedinaca.Sto pre svate to ce biti bolje po njih!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Da je pravde i da političari ne pomažu Crvenu odavno bi i kod nas Voša bila bolje plasirana…naravno i Čukarički

    0
    0
    Odgovori
    • Politicari pomazu Zvezdi da bude druga vec 7-8 godina.. Ni sam nisi svestan koliko si u pravu. Eeee od kad vi poceste fudbal da pratite ,sve nam ode u propast.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter