2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SP 2018: Ovih osam selekcija je Srbija izbegla u grupi!

Objavljeno: 24.07.15 u 17:40

Bilo je poznato od ranije, a Organizacioni komitet Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine danas je potvrdio da će se reprezentacija Srbije u subotu na žrebu naći u trećem šeširu.

Srbija će se u trećem šeširu biti sa Ukrajinom, Škotskom, Poljskom, Mađarskom, Švedskom, Albanijom, Severnom Irskom i Grčkom. To znači znači da neće biti u grupu sa nekom od ovih selekcija.

Prvak sveta, Nemačka, kao i reprezentacije Belgije, Holandije, Portugala, Rumunije, Engleske, Velsa, Španije i Hrvatske biće u prvom šeširu. U drugom su Slovačka, Austrija, Italija, Švajcarska Češka, Francuska, Island, Danska i Bosnia i Hercegovina.

Četvrti šešir čine Turska, Slovenija, Izrael, Irska, Norveška, Bugarska, Farska Ostrva, Crna Gora i Estonija, a peti Kipar, Letonija, Jermenija, Finska, Belorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litvanija i Moldavija. Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora naći će se u poslednjem, šestom šeširu.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2014. godine počeće 4. septembra 2016. godine, 52 selekcije igraće u sedam grupa. Pobednci će se kvalifikovati na SP, dok će još četiri učesnika Mundijala iz Evrope biti poznata posle baraža u kojem će igrati osam najboljih drugoplasiranih ekipa.

podsećamo, Predrag Rajković će izvlačiti kuglice u društvu Brazilca Ronalda, Fabija Kanavara, Olivera Birhofa, Dijega Forlana i Samjuela Etoa…

Žreb je u subotu u 17 časova po našem vremenu, a 21. Svetsko prvenstvo igraće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter