0
Košarka

NEMANJA BJELICA: Sanjam odlazak u Rio na OI

Objavljeno: 24.07.15 u 08:27

Reprezentativac Srbije, vladajući MVP Evrolige i novi košarkaš Minesota Timbervulvsa, Nemanja Bjelica izjavio je da je izabrao pravi trenutak za odlazak u NBA ligu.

Srpski košarkaš naglasio je da mu je san da sa našim nacionalnim timom ode u Brazil na Olimpijske igre naredne godine, ali i da očekuje minutažu u dresu novog kluba.

– U karijeri sam išao korak po korak i dočekao da mi se ostvari dečački san. Oduševljen sam time što ću igrati u najboljoj ligi na svetu, sa najboljim igračima na svetu“, počeo je priču za ‘Novosti’ Nemanja Bjelica, koji se nalazi na pripremamama nacionalnog tima – kazao je Bjelica u razgovoru za „Večernje novosti“.

Kao što je dobro poznato, u NBA ligi se ne vrednuje previše status MVP Evrolige, već i na igrače koje su imali zapažene role u ovom delu sveta, pa tako kao i svaki drugi novajlija i Bjelica će imati status rukija.

– Tačno je da ću biti ruki u NBA ligi, ali biću ruki sa prilično velikim iskustvom. Ne mislim da sam pogrešio što sam odlučio da odem u NBA. Naprotiv, mislim da sam odabrao najbolji mogući trenutak. Mnogo sam igrački napredovao radeći sa Obradovićem u protekle dve sezone, takođe i fizički, što je svakako zasluga kondicionog trenera Bate Zimonjića. Mislim da sam spreman za NBA izazove – naglasio je Bjelica.

On je svestan da će na njegovoj poziciji imati žestoku konkurenciju, ali je od trenera dobio potvrdu da će dobiti minutažu.

– Ima dosta igrača na mojoj poziciji, ali nema onih koji su slični meni. Mislim da ću dobiti šansu, što je potvrdio i trener Flip Sanders, a mogu da igram i na drugim pozicijama – veruje Bjelica.

Za vreme boravka u SAD, Bjelica se susreo i sa novim saigračem i bivšim centrom Partizana, Nikolom Pekovićem.

– Oporavlja se od povrede, iskoristili smo priliku i otišli na ručak. Drago mi je što ću imati nekog svog, koji će mi sigurno pomoći da se prilagodim novim okolnostima. Tu su i Riki Rubio i Damjan Rudež, pa će mi biti lakše da u evropskom društvu prebrodim taj period adaptacije – jasan je Bjelica.

U dresu nacionalnog tima ovaj momak je već sedam sezona. On ne krije da sanja odlazak na OI sa nacionalnim timom Srbije i upravo „overena viza“ za ovo takmičenje primarni je cilj „Orlova“ na predstojećem Evropskom prvenstvu.

– Glupo je reći nešto drugo kada ste drugi na svetu. Moja generacija je propustila Igre u Londonu i normalno je da želimo da doživimo olimpijsko iskustvo. Neka, zasada, ostane finale kao cilj na Evropskom prvenstvu – podvukao je Nemanja Bjelica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter