10
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

NAMEŠTENO ILI NE? Tužilaštvo počelo istragu meča OFK Beograd – Crvena zvezda

Objavljeno: 24.07.15 u 12:16

Prvo osnovno tužilaštvo započelo je provere povodom utakmice Crvena Zvezda-OFK Beograd od 19. jula radi utvrđivanja da li je bilo nameštanja rezultata meča, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

– Postoje određene indicije da bi u tom slučaju moglo da bude nekih neregularnosti pa su naložene provere radi utvrđivanja da li je izvršeno krivično delo ‘dogovaranje ishoda takmičenja'“, precizirali su u tužilaštvu.

 

Više javno tužilaštvo juče je prosledilo Prvom osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu jedne sportske nevladine organizacije podnetu protiv NN lica povodom te utakmice.

Prvom osnovnom tužilaštvu je i Fudbalski savez Srbije prosledio određenu dokumentaciju koja se tiče prošle sezone, naveli su u tom tužilaštvu i napomenuli da je povodom tih podnesaka predmet objedinjen i da je u toku prikuljanje potrebne dokumentacije, kao i druge provere.

Nakon prikupljanja potrebne dokumentacije i informacija tužilaštvo će proceniti da li je izvršeno krivično delo ‘dogovaranje ishoda takmičenja’ ili neko drugo krivično delo.

Sporna utakmica koja je izazvala burne realcije u sportskoj i široj javnosti odigrana je u nedelju 19. jula između OFK Beograd i Crvene zvezde na stadionu Obilića na Vračaru. Zvezda je pobedila sa 6:2, iako je na poluvremenu gubila sa 0:2, pa se u javnosti spekuliše o mogućem nameštanju kako bi se zaradilo na kladionicama. 

Nakon ovog meča usledilo je medijsko prepucavanje, Zvezdan Terzić je održao vanrednu konferenciju, a iz Partizana su imali šta da kažu, kao i iz FS Srbije.

0
0

10 Komentara

  1. moze jedno pitanje, a koju skolu je pohadjao vas novinar milovan longinov, nista licno, jer ja sam varioc po struci i ne stidim se, ne stidi se valjda ni on svoje skole…..eto pitam

    0
    0
    Odgovori
  2. nikako da stanete a, prznina je u vama treba je ispuniti zlim, vi sportsko novinarstvo , sto me tuzibabite vase od ono 6 prema nista a golovi svi sumnjivi kao i vi

    0
    0
    Odgovori
  3. Zvezda ima izuzetno jak tim, nekome smeta to pa izmislja neke namestaljke samo da bi srusili Zvezdu. Zurnal prednjaci u tome, to je grobarski sajt koji ima zadat da pise sve najgore o Zvezdi a istovremeno da stiti partizan. Pogledajte komentare u najavi utakmice partizan-jagodina, pustaju samo komentare koji salju grobari…sramota!

    0
    0
    Odgovori
  4. Onu bruku u Pazaru niko ne zeli da istrazi, sramota a cela Srbija zna da utakmica namestena i da je partizan zaradio veliki dobitak!

    0
    0
    Odgovori
  5. Toliko je providno da je namesteno, al stavljam se na mesto onih koji treba da kazu nesto o tome, nestace iz fudbala, sklonjen od strane ljudi kojima treba da se sudi.

    0
    0
    Odgovori
  6. Namesteno jeste. Drago mi je da istrazujete, al ako ne dokazete i ne izreknete drakonste kazne ispascete smesni, shvatice da im niko nista ne moze. Mogu da zamislim kakav bi cirkus tek bio u buducnosti.

    0
    0
    Odgovori
  7. Pitanje je glupo. Cela fubalska Srbija zna da je namesteno a samo je pitanje da li je drzava „voljna“ da kazni vinovnike

    0
    0
    Odgovori
    • Svi znamo da je i prosle sezone bilo namesteno par utakmica, pa drzava nije bila „voljna“.
      A kazna nema veze, to ide posle. Neka se dokaze prvo da je bilo namesteno pa ako jeste, onda nek ih izbace sve ko je ucestvovao. A tako treba i za proslu sezonu i pretproslu itd…
      Jedino je lose sto kad ne budu nasli nikakav dokaz, bice „pa da Vucic ne dozvoljava“. Samo me zanima ko nije dozvolio da se ide do kraja kad su u pitanju bile utakmice izmedju Borca iz Cacka i Partizana, Partizana i N. Pazara, Vozdovca i Partizana…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter