0
Košarka

FOTO: STARSPORT

DŽIKIĆ: Makedonija treba da zna zašto više nisam selektor!

Objavljeno: 24.07.15 u 18:19

Srpski stručnjak Aleksandar Džikić konačno se oglasio i objasnio zašto više nije selektor Makedonije.

Od dolaska novih čelnih ljudi u Savez samo se jednom sa njima video i tada mu je saopšteno da novaca nema i ad će mu plata zagarantovana ugovorom biti smanjena.

– U situaciji kada ti neko sve vreme priča da nema novca, normalno je da se brineš da li ćeš da dobiješ ono što si se dogovorio. Zato sam prvo tražio novac unapred, a potom u prepisci s predsednikom saveza (Petrom) Naumovskim pitao da navede datum kada ću biti isplaćen. Nisam dobio nikakav odgovor. Postoje dokazi naše komunikacije i jasno se vidi moja poruka Naumoskom. A oni sada žele da pokažu da sam insistirao na plaćanju u gotovini – ističe Džikić za ‘Ekipu.

Džikić je kao glavnog krivca za odlazak sa mesta selektora istakao direktora selekcije Zareta Markovskog.

Izjava da bi voleo da bude kormilar nacionalnog tima je sama po sebi neprofesionalna. I stručni savet je želeo da ostanem, imao sam podršku trenerske veličine kao što je Marin Dokuzovski, ali odluku za moju smenu doneo je Markovski. Očigledno žele da stvore nerealnu sliku o raskolu i da me akcentuju kao glavnog krivca, ali makedonska javnost zaslužuje da zna istinu. Uvek sam sa ponosom i maksimalno iskreno vodio reprezentaciju, a sada mi je neko drugi oduzeo pravo da budem selektor Makedonije na EP –  zaključio je Džikić.

Novi selektor biće Marjan Srbinovski, koji je bio prvi pomoćnik dosadašnjeg sektora. Na Evrobasketu će komšije biti u grupi sa selekcijama Grčke, Hrvatske, Slovenije, Holandije i Gruzije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter