0
Evropske lige

KVALIFIKACIJE ZA LE: Čuka u Azerbejdžanu, Voša u Rigi

Objavljeno: 23.07.15 u 10:10

Tokom dana nastavlja se kvalifikacioni ciklus za učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

Dva preostala srpska predstavnika u ovom takmičenju, Čukarički i Vojvodina, iz prvih mečeva imaju prednost koju će pokušati da sačuvaju u revanš susretima.

Ekipa aktuelnog osvajača Kupa Srbije, Čukaričkog, će od 18:00 sati po srednjeevropskom računanju vremena ukrstiti koplja sa ekipom Gabale. Ona je u prvom duelu slavila sa minimalnih 1:0.

– Baš kao i u prvom kolu protiv Domžala u revanš ulazimo sa golom prednosti. Pokazali smo da filozofija Čukaričkog nije čuvanje rezultata, već napad na protivnika. Došli smo u Baku da igramo fudbal i napadnemo Gabalu, kao u Beogradu. Prevashodni cilj nam je da sačuvamo mrežu i prednost – istakao je napadač ČukeNikola Stojiljković.

Vojvodina, barem na papiru, ima znatno lakši zadatak pošto je pre sedam dana na svom „Karađorđu“ potukla Spartaks sa više nego ubedljivih 3:0. 

Ekipa iz Rige samo je stepenik koji se mora preskočiti ukoliko Novosađani žele da obraduju svoje navijače i u goste im dovedu slavnu Sampdoriju koju sada sa klupe predvodi bivši trener Zvezde, Valter Zenga.

– Hoću da uđemo u utakmicu kao da nemamo rezultatsku prednost, kao da je prva utakmica u Novom Sadu završena 0:0. Pre sedam dana smo ubedljivo savladali Spartaks, a da bi bili bolji i u današnjem revanšu, potrebno je da pružimo neuporedivo više i ne pravimo početničke greške kao u nedelju protiv Čukaričkog – kazao je Zlatomir Zagorčić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter