0
Evropske lige

ARSEN VENGER: Osećamo da je ovo naša godina

Objavljeno: 23.07.15 u 08:26

Fudbaleri Arsenala, koji su prošle sezone upisali najgori start šampionata od dolaska francuskog stručnjaka, nisu osvojili Premijer ligu još od 2004. godine. U prethodnih 11 godina do trona dolazili isključivo Čelsi, Mančester junajted i Mančester siti.

Menadžer Arsenala se za to vreme borio sa finasijskim problemima zbog izgradnje novog stadiona i selidbe kluba sa bivšeg Hajberija na satadšnje Emirate pa je bio prinuđen da prodaje najbolje igrače.

– Naravno, kada ostaneš bez najboljih igrača i vidiš kako se tvoji protivnici jačaju, a već su i bili jači od vas, nemoguće je stići do titule – rekao je Venger za engleski Telegraf.

Robin Van Persi, Samir Nasri, Emanuel Adebajor, Kolo Ture, Cesk Fabregas, Ešli Kol… svi su otišli zbog činjenice da Arsenal nije mogao da ih zadrži pod pritiskom znatno imućnijih rivala. Međutim, Venger naglašava da je sada u tom klubu došla neka nova era.

Mesut Ozil je došao u klub za rekordnih 60 miliona evra 2013. godine, Aleksis Sančez je stigao za sumu od 50 miliona, a ovog leta Emirate je pojačao Petr Čeh, istina ne za toliko zvučnu sumu novca koliko je on sam – veliko i zvučno ime.

– Smanjili smo tu rupu za vodećim klubovima i verujem da smo spremni za sledeći korak. Sada imamo stabilnost koja nam daje snagu. Ranije sam svakog leta više bio skoncetrisan na odgovor na pitanje: „Ko će to otići?“. Sada je drugo pitanje: „Ko će doći?“, a to je ono što je mnogo bolje – naglašava popularni „Profesor„.

– Leto je u jeku, a transfer pijaca se još nije zatvorila. I dalje možemo da kupujemo, a mogu slobodno da kažem da ne verujem da ćemo prodavati bilo koga. Naša pozicija na tržištu se promenila, imamo više potencijala – zadovoljan je Venger.

– Naš cilj je bio da se rupa smanji i sada imamo šansu da budemo konkurentni u ligi. Završili smo treći prošle sezone, osvojili smo FA Kup, a to pokazuje da nismo daleko. Imamo sjajnu grupu igrača i potencijal da budemo još bolji – ističe trener „Tobdžija„.

– Da li ćemo osvojititi titulu ove sezone? Ne može se garantovati titula u Premijer ligi. Ja samo mogu da kažem da to jako želimo. I da obećam da ćemo se boriti za to. Upravo to je i moj posao kao trenera, da izvučem maksimum iz ovih momaka – poručio je Francuz.

– Recimo, one godine kada se Eduardo povredio, kada smo pali u Birmingemu, možda smo mogli do titule. Prošle nismo, pošto smo posle šest mečeva imali već 11 bodova deficita za Čelsijem. Osećamo da je ovo naša godina i da ćemo imati šanse – podvukao je Arsen Venger.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter