0
Košarka

SP ZA JUNIORKE: Poraz na startu eliminacione faze, ništa od borbe za medalje

Objavljeno: 22.07.15 u 21:14

Juniorska reprezentacija Srbije, igračice do 19 godina starosti, nije uspela da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva koje se održava u Čehovu (Rusija). Izabranice selektora Zoran Tira poražene su u osmini finala od selekcije Kanade sa 58:52 iako su više od 33 minuta igrale veoma dobro i bile u vođstu.

Naš mladi tim je popustio u finišu i propustio izglednu priliku da se nađe među osam najboljih na svetu.

Prvi put na šampionatu reprezentativke Srbije su odlično ušle u utakmicu i već u šestom minutu povele sa 15:4. Na samom startu naš mladi tim je preko Jovane Nogić i Aleksandre Katanić pogodio tri trojke. Uspeo je rival da uspostavi ravnotežu, ali su Tirove izabranice zadržale prednost na isteku 10 minuta – 19:11. Nastupio je period igre u kojem su srpske košarkašice imale puno problema u organizaciji napade, međutim dobra kontrola skoka, ogromna agresivnost u odbrani kao i borojni promašaji Kanađanki iza linije 6,75 ponovo su uslovili dvocifreno vođstvo – 23:13 (16. minut). U finišu prvog poluvremena rival je iskoristio bonus našeg tima i sa linije slobodnih bacanja delimično smanjio zaostatak – 28:21.

Izjednačena borba vodila se i u nastavku susreta, ali je Srbija zahvaljujući koletivnoj igri, snažnoj odbrani i velikoj borbenosti čuvala prednost – 39:31 (27. minut). Međutim, u finišu treće deonice reprezentativke Srbije su počele sve češće da greše, a Kanađanke su useple opasno da priprete – 39:36. Samopouzdanje našem timu donekla je vratila kapiten Julijana Vojinović trojkom u 32. minutu – 46:38. Ipak, rival nije odustajao, tako da je u 35. minutu došlo do prvog izjednačenja na utakmici – 48:48. Selekcija Kanade je nastavila da diktira žestok tempo i produžila svoju seriju na 13:0 za vođstvo 48:55 u 38. minutu. Pokušale su srpske košarkašice u samom finišu da presingom i agresivnom igrom, nateraju rivala na greške i u eventualnoj penal završnici dođu do preokreta, ali za tako nešto nije bilo dovoljno snage i koncntacije, a pre svega vremena – 52:58.

– Propustili smo veliku priliku i pitanje je kad će nam se ponovo ukazati ovakva šansa. Jednostavno pobedili smo sami sebe u poslednjoj četvrtini. Odustali smo od stila koji nam je doneo prednost, usporili igru bez ikakvog razloga. Dozvolili smo rivalu da se vrati u igri i dođe do lakih poena, posle naših neshvatljivih grešaka. U samoj završnici nismo imali igračicu koja bi mogla da pogodi, sve devojke su bile fizički i psihički iscrpljene. Jedan od razloga je svakako što smo trebali da igramo treću, a ne prvu utakmicu dana. O promeni termina smo obavešteni tek kasno sinoć. Ali, bez obzira na sve, priliku koja nam se ukazala da se plasiramo u četvrtfinale smo morali da iskoristimo – istako je Zoran Tir, selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Kanada 52:58 (19:11, 9:10, 13:15, 11:12)

SRBIJA: Zec 8, Stevanović 2, Jokić, Šubašić 4, Bogićević 7, Arsenić 9, Katanić 6, Nogić 9, Vučković, Vojinović 7, Ilić, Bojović.

KANADA: Kirkpatrik 10, Žil, Arkinson, Provo 2, Garven 2, Pigin 2, Karlton 24, Žervud 9, Korbin 4, Kesler 2, Čendler, Krejgton 3.

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter