1
Evrokupovi

FOTO: choibong.vn

MILSAMI, ČUDO IZ MOLDAVIJE: Klub koji je izbacio bugarski ‘Obilić’, ono što Partizan nije mogao dve godine (VIDEO)

Objavljeno: 22.07.15 u 15:25

Širom Evrope sinoć su igrani revanš mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a najviše pažnje privukla je za nas nepoznata ekipa Milsamija, šampiona Moldavije koja je na iznenađenje svih dva puta savladala Ludogorec i raspršila mu san o novom učešću u najelitnijem evropskom takmičenju.

Čudo iz Moldavije! Prvo je pokorilo Ludu šumu, a potom na „seoskom zdanju“ Sportskog kompleksa u Orheiju pokazalo da je nerešiva enigma za bugarski „Obilić“ (klub u vlasništvu bugarskog kontraverznog biznismena). Prvo je šampiona Bugarske u gostima iznenadio Antonik golom u 41. minutu meča, da bi u revanšu Andronik i Raku napravili preokret i od 0:1 stigli do 2:1 i plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Sada će na megdan po rejtingu slabijem od Ludogoreca albanskom Skenderbegu.

(Izvor: YouTube/bartimore88) (Izvor: YouTube/Moldfootball1)

Milsami je klub koji je pre par godina bio na ivici bankrota i spasao ga je moldavski biznismen Ilan Šor, koji je poznatiji po supruzi nego poslovima kojima se bavi. Naime, supruga moldavskog biznismena je Jasmin jedna od najpopularnijih ruskih pevačica. Čak se priča da ona vuče sve konce u klubu iz Orheija.

I to radi sasvim dobro. Milsami je u svojoj istoriji osvojio jednu titulu prvaka Moldavije 2009. godine, posle čega je usledila vladavina najbogatijeg moldavskog klub Šerifa. Ipak, prethodne sezone dogodilo se čudo i Milsami je van svih očekivanja podigao pehar upravo ispred Šerifa i velikog rivala Dačije. Novog šampiona Moldavije svi su odmah već na startu izabacili iz borbe za Ligu šampiona, ali čudo se desilo…

FOTO: ludsport.net
FOTO: ludsport.net

Sada ceo grad živi za Milsami. Nažalost, klub će već u sledećoj rundi morati da promeni lokaciju igranja utakmica, jer Sportski kompleks u Orheju više liči na stadion tima iz seoske lige nego na borilište ekipe koja se bori za plasman u Ligu šampiona. Sada je na vlasmiku kluba da ozbiljnije shvati posao u Milsamiju, jer ako moldavski šampion prođe i sledeću prepreku Skenderbega plasiraće se sigurno u grupnu fazu Lige Evrope i inkasiraće skoro pet miliona evra. Čudo iz Moldavije je hit u Evropi ovog leta.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter